Španjolci: Modriću nedostaju Euro ili SP. Drugi bi odustali, ali on je uporan

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ (38) je ove sezone upisao 42 nastupa, dva pogotka i sedam asistencija za Real Madrid, s kojim je ponovno osvojio La Ligu, a očekuje ga i finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. Jednom od najboljih veznih igrača ikad ovo bi mogla biti posljednja sezona u Realovu dresu s obzirom na to da mu krajem lipnja istječe ugovor.

Osim toga, Modrića u lipnju očekuje Europsko prvenstvo u Njemačkoj, gdje će kao kapetan ponovno predvoditi hrvatsku reprezentaciju u skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. Španjolski medij Mundo Deportivo u tekstu pod naslovom "Modrić, luksuzna zamjena u Realu i vođa Hrvatske, rivala Španjolske, na Europskom prvenstvu" piše o svemu navedenom.

"Modrić ima zavidnu karijeru punu titula"

"Modrić je neponovljiv, barem tako mora misliti svaki Hrvat na svijetu. Njegovih 38 godina nisu ništa više nego brojke. Jedna od njegovih vrlina jest što se s vremenom znao promijeniti i shvaćao je da ne može biti poput 20-godišnjaka.

U Realu je pomalo u prvoj sezoni oduzimao minutažu Mesutu Özilu. Tijekom godina je promijenio svoju poziciju. Ima zavidnu karijeru punu titula te je imao važnu ulogu u osvajanju svakog trofeja bijelog kluba", piše Mundo Deportivo.

Španjolci navode da je Modrić u 20 odigranih minuta protiv Bayerna (2:1) u polufinalu Lige prvaka uspio "podignuti Santiago Bernabeu u delikatnom trenutku utakmice, pri zaostatku 0:1". Ističu Modrićev sprint preko cijelog terena na kraju kojeg je presjekao dodavanje za Jamala Musialu, a koji je mogao zabiti drugi gol Realu i riješiti utakmicu.

"U Modrićevom sjajnom dosjeu nedostaju Europsko ili Svjetsko prvenstvo s Hrvatskom"

"Modrić je ove sezone bio starter i zamjena, a u većini odlučujućih utakmica krenuo je s klupe. Međutim, preuzeo je novu ulogu i, kao i uvijek, pomogao momčadi. Sada igra manje minuta, no one su jednako kvalitetne. Na Wembleyu će 1. lipnja tražiti još jedan trofej Lige prvaka", navodi Mundo Deportivo, pa zaključuje tekst s Europskim prvenstvom:

"U Modrićevom sjajnom dosjeu nedostaju Europsko ili Svjetsko prvenstvo s Hrvatskom, kojima je došao jako blizu, ali je iz ovog ili onog razloga uvijek ostajao uskraćen. Drugi bi odustali, ali Luka je uporan i ne odustaje. Želi trofej i za njega će se boriti na Euru 2024."

Pročitajte više