Španjolci o Modriću: Genijalna kontrola lopte, spustio ju je s neba poput anđela

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ ponovno je oduševio španjolske medije i navijače Real Madrida svojom izvedbom u posljednjih pola sata uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka. Real je na Santiago Bernabeu stigao s 2:2 iz Münchena, a protiv Bayerna gubio 0:1 do 88. minute. Joselu je s dva gola potom preokrenuo susret i gurnuo Real u finale Lige prvaka. Španjolski mediji ističu i doprinos Luke Modrića.

Dva trenutka iz igre Realove hrvatske ikone, koja je u igru ušla u 69. minuti, dobila su posebnu pažnju. Marca ističe njegovu kontrolu lopte u akciji kojom je madridski klub stigao do izjednačenja. Modrić je oko centra smirio visoku loptu i odmah je predao što Marca opisuje ovako:

"Luka Modrić, 38-godišnjak, uskoro 39-godišnjak, najstariji igrač koji je nosio dres Madrida u ovom natjecanju, započeo je izgradnju Realovog prvog gola genijalnom kontrolom lopte. Spustio ju je s neba poput anđela. Zaslužio je ugovor na još jednu godinu."

"Unio je mir i red u igru Madrida"

Za obrambenu reakciju iz 85. minute kojom je sprintom preko cijelog terena spriječio šansu Aleksandra Pavlovića da se nađe u situaciji jedan na jedan s Andrijom Luninom, navodi se da je u njoj izgledao poput mladića i dodaje: "Još jednom se njegov ulazak na teren poklopio s jurišem bijele konjice, koju je majstorski vodio."

VIDEO: Arena Sport

I ostali španjolski mediji poput Asa, Sporta i Mundo Deportiva ističu važnost Modrića za Real. Opisuje ga se kao onog bez kojeg se ne može i naglašava njegov doprinos.

"Način za povratak u utakmicu uključen je ulaskom Hrvata na teren. Nije prestajao trčati, čak niti na Luninovu stranu kad je spriječio kontranapad. To je bilo ključno jer je u sljedećem napadu Joselu zabio". "Unio je mir i red u igru Madrida. Njegovo iskustvo i spremnost bili su ključ u Realovim napadima", ističe se.

Pročitajte više