Španjolci o tragičaru Barcelone u Ligi prvaka: "Horor, nedopustivo."

Foto: Profimedia

ORIOL ROMEU (32) ljetos se vratio u Barcelonu, ali tek kao peti izbor za nasljednika legende Sergija Busquetsa. Nakon što su Barceloni zbog loše financijske situacije propali pokušaji dovođenja Sofyana Amrabata, Joshue Kimmicha, Marcela Brozovića i Martina Zubimendija, morala se zadovoljiti Romeuom, koji se vratio u klub u kojem je proveo djetinjstvo i mladost. 

Ljetos se vratio kao tek peti izbor

Sport i Mundo Deportivo pisali su da je Romeu Barceloni utješna nagrada nakon što su joj propali spomenuti transferi, ali i da je najdostupniji. "Romeu je ostvariva opcija. Girona ga svim silama želi zadržati nakon sjajne sezone, u kojoj je klub vodio do gornjeg dijela La Lige, ali morat će ga prodati ako Barcelona ponudi malo više od 6 milijuna eura. Toliko, naime, iznosi njegova otkupna klauzula."

Katalonac je u La Masiju došao kao 13-godišnjak, a otišao sedam godina kasnije, i to u Chelsea. Debi za prvu momčad Barce omogućio mu je Pep Guardiola davne 2010. Romeu je zatim četiri godine igrač bio Chelseaja, ali je skupio samo 33 nastupa. Posuđivan je u Valenciju i Stuttgart. Skrasio se u Southamptonu, za koji je u sedam godina skupio 256 utakmica. Od tamo se prošlog ljeta vratio u domovinu, točnije Gironu.

Umjesto da čuva gol Barcelone, postao je najveća opasnost za njega

Defenzivni veznjak vratio se u Barcelonu da čuva njen gol. Umjesto toga, on poklanja golove suparnicima. Najzaslužniji je za poraz kod Antwerpena u zadnjem kolu Lige prvaka (3:2) jer je suparniku poklonio prva dva gola, što je nevjerojatno za tako iskusnog igrača. Prvi gol sredili su on i golman.

Inaki Pena, koji mijenja operiranog Marc-Andrea Ter Stegena, nonšalantno je dodao Oriolu Romeuu iako je ovaj pred kaznenim prostorom bio sa suparnikom na leđima, ali onda je Romeu očajnom reakcijom predao loptu Arthuru Vermeerenu. On nije propustio ovakav poklon te je zabio za vodstvo Antwerpena 1:0. 

U 56. minuti potpuno izgubljeni Romeu u opasnoj zoni prepustio je loptu Alhassanu Yusufu, a ovaj produljio do Vincenta Janssena, koji je zabio za novo vodstvo Antwerpena 2:1. Xavi ga je tada odlučio poštedjeti daljnjih sramoćenja te ga je zamijenio. Marca je Romeua ocijenila raritetnom jedinicom, a As je njegovu predstavu nazvao hororom. 

Xavi ga je izvukao nakon druge blamaže, ali tu nije bio kraj Barcinoj sramoti

No Barcino blamiranje nije prestalo izlaskom najvećeg tragičara. Nakon što je u sudačkoj nadoknadi zabila za 2:2, činilo se da iz Belgije nosi bod, ali to se nije dogodilo. Antwerpen je krenuo s centra i nakon samo par dodira i odbijanaca od igrača Barcelone preko George Ilenikhena zabio je za pobjedu 3:2. To mu je uspjelo jedva 15-ak sekundi nakon što je Barcelona izvela početni udarac. Katalonski mediji bjesne zbog svega navedenog. S naslovnica poručuju: "Dosta je bilo!"

Jedina olakotna okolnost u ovom debaklu je to što je Barcelona već osigurala prolazak skupine Lige prvaka s prvog mjesta, ali navijači Barcelone i španjolska javnost nimalo se ne tješe time. 

> KLIKNI OVDJE, OVDJE I OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE BARCELONA PRIMILA GOLOVE

Pročitajte više