LA LIGA

Španjolci odlučili kad se vraćaju nogometu. Trener Leganesa objavom preduhitrio ligu

Foto: Getty Images

TRENER Leganesa Javier Aguirre otkrio je da španjolska liga namjerava nastaviti s natjecanjem 20. lipnja i okončati sezonu 26. srpnja.
Iako La Liga još ništa nije objavila, meksički trener tvrdi da je informaciju dobio službenim kanalima.

"Već znamo datum nastavka lige. Počet će 20. lipnja i sve će biti gotovo za pet tjedana, 26. srpnja. Preostalih 11 kola igrat će se dvaput tjedno, subotom i nedjeljom te srijedom i četvrtkom. Liga me upravo službeno obavijestila o tome i vrlo sam sretan jer već imamo zakazane treninge", rekao je Aguirre za Marca Claro MVS.

Do nastavka natjecanja ostalo je, dakle, još mjesec i pol dana. Aguirre kaže da su svi u njegovom klubu prošli testove na koronavirus i da s treninzima kreću već danas.

Igrači će prvo proći fizičke pripreme kako bi vratili kondiciju na profesionalnu razinu, a ako sve bude išlo po planu, uskoro će početi i s grupnim treninzima.
Španjolski nogometni savez već je najavio da će uvesti pet zamjena za svaku momčad kako bi igračima olakšali fizičke napore nakon što dugo nisu trenirali. To je potvrdio i Aguirre.

"Čini mi se da je to najpoštenije jer kako možemo tražiti od igrača da trče 90 minuta nakon što su 80 dana proveli unutar četiri zida? Treba spriječiti ozljede i vratiti igrače u formu", rekao je trener Leganesa.

Kad i ako La Liga potvrdi Aguirreove riječi, postat će druga među ligama Petice koja je objavila datum povratka. Bundesliga se vraća već 16. svibnja.

Pročitajte više