LUKA MODRIĆ

Španjolci oduševljeni "novim" Modrićem: "Desetka više nego ikad"

Foto: EPA-EFE

SIJEČANJ je mjesec Luke Modrića, tvrdi Marca. Hrvatski kapetan vratio je svoju formu i tako pomogao Real Madridu da izgleda puno bolje na terenu. 

"Modrić, desetka više nego ikad", naslov je Marce kojim se ističe preporod sjajnog veznjaka.

Modrić je započeo 2019. godinu u velikoj formi nakon što je u 2018. proglašen za najboljeg nogometaša svijeta. Španjolci pišu da razlog leži u treneru Santiagu Solariju koji mu je promijenio taktičku ulogu u momčadi Blancosa.

Modrić je uhvatio ritam

Sezonu je Modrić, pišu Španjolci, počeo umoran i iscrpljen poslije fantastičnog Svjetskog prvenstva s Hrvatskom u Rusiji gdje je bio najbolji igrač turnira.

Modrić se isforsirao želeći igrati Europski superkup protiv Atletica nakon jedva tjedan dana treninga i to je skupo platio.

Bivši trener Julen Lopetegui rotirao je Modrića kako bi ga odmorio, no to nije donijelo rezultate nikome. Sada je Modrić u pravom fizičkom ritmu i igra sa slobodom i samopouzdanjem. Luka je zabio tri gola u zadnjih sedam utakmica, a pritom je dva namjestio.

Razlike u igri

Počeo je više pucati prema golu, što je promjena u njegovoj igri, a protiv Seville je odigrao najbolje i okrunio izvedbu golom.

Pored utakmice protiv Viktorije Plzen u Ligi prvaka, to mu je bila najbolja utakmica sezone. Imao je 66 dodavanja u protivničkoj polovici i osam lopti dodatnih u kazneni prostor protivnika, što je iznad njegovog prosjeka.

Modrić se istaknuo kao lider jer je Santiago Solari to tražio od njega. Argentinski stručnjak htio je da osvajač Zlatne lopte počne igrati s više slobode i samopouzdanja.

Igra sa samopouzdanjem, što se reflektira na ostatak momčadi

Rezultati su vidljivi, Modrić se puno konkretnije kreće po terenu i utječe na igru svojim dodavanjima.

Momčad Reala reagirala je poslije poraza od Real Sociedada i Modrić je vratio osmijeh, što je sve u klubu oduševilo.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Pročitajte više