Španjolci prestigli Manchester United. Ovo su najbogatiji klubovi na svijetu

Foto: Guliver Image/ Getty Images

KONZULTANTSKA kuća Deloitte već 22. godinu zaredom objavljuje ljestvicu najbogatijih klubova na svijetu uzimajući pritom u obzir prihode od natjecanja u kojima momčadi sudjeluju, sponzorske ugovore itd.

Real Madrid tako je 12. put završio na prvom mjestu, sa zaradom od 665 milijuna funti, što je za 85 milijuna više u odnosu na sezonu 2016./17. Madriđani su prvi klub koji je uspio prebaciti preko 750 milijuna eura zarade u jednoj sezoni i to nakon što su treći put uzastopce, a četvrti u pet godina osvojili trofej Lige prvaka.

Drugi najbogatiji klub na svijetu je Barcelona sa zaradom od 611 milijuna funti, što je povećanje za 50 milijuna u odnosu na sezonu ranije. Razlog tome je sponzorski ugovor koji je katalonski klub potpisao s japanskom tvrtkom Rakuten.

Engleski velikan Manchester United dugo je bio na vrhu ove prestižne ljestvice, ali je sada pao na treće mjesto. Klub s Old Trafforda ostvario je zaradu od "tek" 581 milijuna funti, što je za 8,8 milijuna manje u odnosu na sezonu kada je osvojio Europa ligu.

Slijede Bayern München, Manchester City, PSG, Liverpool, Chelsea, Arsenal i drugi.

Vrijedi istaknuti i da je ukupna zarada 20 najbogatijih klubova Europe porasla za šest posto u odnosu na prethodnu sezonu jer su klubovi utržili čak 7,4 milijarde funti.

Pročitajte više