Španjolski mediji: Petković je šahovskim potezom uništio Betis

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ŠPANJOLSKI mediji ističu da je Betis "razočarao" te ponovo "posrnuo u Europi" nakon što je u četvrtak navečer ispao od zagrebačkog Dinama u 1/16 finala Konferencijske lige. "Novi neuspjeh u Europi razočaravajućeg Betisa", pišu novine Diario de Sevilla. "Betis je rekao zbogom Konferencijskoj ligi, trećem po snazi europskom natjecanju u kojem nije bio sposoban pobijediti Dinamo u niti jednoj utakmici", dodaje taj dnevnik.

Diario de Sevilla podsjeća čitatelje da su "zeleno-bijeli" prethodno ispali iz snažnije Europa lige gdje se također bio očekivao prolazak u skupini s Rangersom, Spartom Prag i ciparskim Arisom.

"Još jedna razočaravajuća europska predstava Betisa", istaknule su novine Marca nakon posljednjeg sučevog zvižduka na Maksimiru. "Europska natjecanja ostaju prevelik zalogaj za zeleno-bijele koji nisu uspjeli proći niti jedno kolo u Konferencijskoj ligi. Sada se moraju usredotočiti na prvenstvo što je jedini put da se dogodine vrate u Europu", dodaju te novine.

As: Petkovićev šahovski potez uništio je Betis

Novine Estadio Deportivo pišu da Betisova prikazana igra nije bila dovoljna za prolazak. "Oproštaj od Europe jer se nisu bili 'pojavili' u prvoj utakmici, a sada su zbog krhke obrane dopustili izjednačenje nakon golčine Bakambua", navodi taj medij.

"Betisov europski posrtaj", pišu novine As, koje su Dinamov gol opisale ovako: "Šahovski potez Petkovića, koji je glavom dodao Hoxhi, uništio je Betis. Krilni napadač se lako probio po liniji i njegov ubačaj je Kaneko lagano pretvorio u pogodak. Još jedna akcija koja je pokazala Betisove obrambene slabosti."

Pročitajte više