Španjolski trećeligaš predstavio jedne od najčudnijih dresova u povijesti

Foto: Zamora C. F.

ŠPANJOLSKI trećeligaš Zamora zaintrigirao je nogometnu, ali i modnu javnost nakon predstavljanja nove, inače treće garniture dresova koje potpisuje talijanska Kappa.

Praćeni sloganom "Odijevamo se kao što se osjećamo", revolucionarni dresovi podijelili su javnost. Dok se jedni zgražaju nad "najodvratnijim" dresovima, drugi hvale "najinovativnije" dresove u povijesti.

Dresovima, hlačicama i štucnama unikatnog izgleda dominira ljudski krvožilni sustav. Uz vene, prikazano je i srce u koje je simbolično prišiven klupski grb. Na dresu je prigodno ispisano: "Krv je crvenkasta tekućina koja prenosi i rađa život kroz naše tijelo kako bi hranila naše emocije i osjećaje."

"Nogomet je, kao i život, inovacija i rizik, a mi inoviramo i riskiramo da bismo ostali živi", poručilo je Zamorino vodstvo na predstavljanju nakon nekoliko složenih mjeseci i upitne realizacije projekta.

Kako je pojašnjeno na predstavljanju, dres "za cilj ima osvijetliti srce kao središnji element ljudskog tijela i simbiozom ga spojiti s klubom i gradom".

Pročitajte više