Spektakl na Sljemenu: Hirscher slavio, trojica Hrvata do rezultata karijere

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

GOTOVA je slalomska utrka Svjetskog kupa na Sljemenu. Pobijedio je Marcel Hirscher, dok su trojica Hrvata u drugoj vožnji ostvarila rezultate karijere. Istok Rodeš osvojio je 7. mjesto, Matej Vidović je 15., dok je Elias Kolega na 20. mjestu. 

Vidović je kao 26. završio prvu vožnju, a još boljeg rezultata na kraju ga je koštao loš ulazak u drugu vožnju kada mu je na startu zapeo štap. Unatoč tome, u cilj je ušao kao treći, a na kraju je završio 15.

Potom je od Hrvata sljedeći na stazu došao Rodeš. U svom stilu, vrlo agresivno je odradio jako dobru vožnju, ali zbog sitnih grešaka ušao je u cilj kao drugi, pet stotinki iza tada vodećeg Norvežanina Fossa-Solevaaga.

Uzeo je sedmo mjesto te tako ponovio svoj najbolji rezultat iz talijanske Madonne di Campiglio. Elias Kolega bio je najbolji Hrvat nakon prve vožnje, držao je 15. poziciju, ali je odvozio sigurniju drugu vožnju i na kraju završio 20., što je također sjajan rezultat. 

Pobjednik Hirscher osvojio je prvo mjesto ispred Francuza Alexisa Pinturaulta, koji je zaostao 60 stotinki. Treći je još jedan Austrijanac Manuel Feller. On je zaostao 62 stotinke za sunarodnjakom. 

 

Druga vožnja

Marcel Hirscher pobjednik je utrke na Sljemenu. Alexis Pintaurault završio je drugi, dok je Maunel Feller uzeo treće mjesto.

Dolaze sada najbolji, Alexis Pinturault odvozio je fantastično i 60 stotinki skinuo s vrha sunarodnjaka Noela.

Napokon promjena na vrhu! Francuz Clement Noel skinuo je Fossa-Solevaaga, Rodeš je treći!

I Daniel Yule nije uspio skinuti Rodeša. Ušao je četvrti u cilj, s 32 stotinke iza vodećeg Norvežanina.

Dolazimo do osmorice najboljih, a fenomenalni Istok Rodeš i dalje se nalazi na drugom mjestu. Pet stotinki ispred je Norvežanin Foss-Solevaag, dok je treći Neureuther.

Kolega je bio u malom grču, nije odvozio najbolje, ali unatoč tome, plasman u top 30 i bodovi su ovdje! Nalazi se na 12. mjestu sa 1.27 zaostatkom za vodećim. Istok Rodeš je i dalje drugi.

Ostalo je još 15 najboljih. Solevaag je prvi, Rodeš drugi, a Neureuther treći. Kreće najbolji Hrvat iz prve vožnje, Elias Kolega.

Sjajan nastup Istoka Rodeša, ali nedovoljan za preuzimanje vodstva! Malo je falilo, završio je pet stotinki iza vodećeg Norvežanina Solevaaga.

Promjena na vrhu! Felix Neureuther s 30 stotinki prednosti preuzeo vodstvo od Grossa!

Mateju Vidoviću zapeo je štap na startu i nikako nije uspio uloviti ritam do kraja vožnje. Ušao je u cilj 35 stotinki iza vodećeg Talijana Stefana Grossa. Drugoplasirani Švicarac Tanguy Nef zaostaje 18 stotinki za vodećim.

Švicarac Marc Rochet otvorio je drugu vožnju i odmah na početku staze izletio nakon što mu je ispala skija.

Pročitajte više