Spektakl u Areni! Stižu Karabatić i Omeyer protiv Zagreba željnog senzacije

Foto: EPA

HRVATSKI rukometni prvak PPD Zagreb večeras od 20 sati u Areni Zagreb igra protiv najskuplje momčadi svijeta, francuskog PSG-a.

Francuzi u Zagreb stižu s Nikolom Karabatićem koji je čak pet puta skuplji od Zagrebove mlade momčadi, dolazi i njegov brat Luka, tu je po mnogima i najbolji lijevi vanjski svijeta Mikkel Hansen. Momčad puna zvijezda, još i s legendarnim Omeyerom, Abaloom, Gensheimerom, pravi je mamac za publiku. Protiv Zagreba će igrati i njegov bivši igrač Luka Stepančić.

U Areni se očekuje oko deset tisuća navijača, a dvoboj je najavio iskusni stručnjak na klupi Zagreba Lino Červar.

"Nije slučajno da smo prvi puta pobijedili prvaka Njemačke, dosad nepobjedivu ekipu. I na koji način? Osim Horvata i još par njih, za ostatak niste nikada čuli. Tko je Mandić, tko je Vistorop? Ima toliko igrača koji su se u toj utakmici prvi puta javno predstavili i mislim da im trebamo dati potporu. Igramo s ekipom koja ima otprilike preko 20 milijuna eura proračuna. To je, realno, neravnopravan dvoboj. Mi se sada s dosta novih igrača idemo boriti protiv njih. A volim taj prkos, a u mojim ga igračima ima, ali trebamo se igrati. Ne smijemo imati natjecateljski imperativ protiv njih jer ćemo izgorjeti u tome. Uvijek im govorim da se trebaju igrati, da je to jedna igra. Moramo, ako želimo postati jedna respektabilna momčad, a Zagreb to je - on je jedan rukometni brend, brend sporta koji je izvorni globalni europski dvoranski sport, to je rukomet. Mogu vam reći, doživljavam neku drugu mladost u okruženju ovih dečki koji su tihi, skromni i žele raditi. Ujutro imamo tonus, a onda ćemo u jednoj od klupskih prostorija naručiti klopu da se okrijepimo i čekamo Francuze. Čekat ćemo braću Karabatić, Omeyera, Abaloa, Hansena, Gensheimera", izjavio je Červar.

Zagreb ide po senzaciju

Zagreb je vrlo dobro započeo novu sezonu u Ligi prvaka, skoro je dobio sjajnu mađarsku momčad Pick Szeged, no Mađari su slavili u posljednjoj minuti. Zato je najbolji hrvatski klub senzacionalno pobijedio Flensburg u gostima 31:29. Atmosfera u momčadi je sjajna, a zagrebaši se nadaju novoj senzaciji...

"Koliko smo čuli, puno je ulaznica već prodano, što nama puno znači. Želimo probati što više napuniti Arenu Zagreb da podignemo atmosferu oko rukometa. Nema tu neke pretjerane pameti, moramo igrati borbeno i strpljivo u napadu i nadati se da će oni imati svoj loš dan kako bismo ih mi mogli iznenadit", rekao je lijevi vanjski Damir Bičanić.

Ulaznica za utakmicu još ima, one će se prodavati na blagajnama Arene od 14 do 20 sati, a moguće ih je kupiti i putem interneta.

Pročitajte više