SPEKTAKL U LIPIKU Najbolje svjetske momčadi na najjačem svjetskom turniru 3-na-3

Foto: Lipik 3x3 Challenger

NAKON što je Međunarodni olimpijski odbor nedavno uvrstio košarku 3-na-3 u program Olimpijskih igara 2020. u Tokiju, taj atraktivni sport dobiva sve više pozornosti. U Hrvatskoj je popularan već godinama, a ovog vikenda u Lipiku se održava tradicionalni Cedevita Lipik 3x3 Challenger.

O kvaliteti turnira dovoljno govori podatak da će na njemu igrati osam od deset najjačih svjetskih momčadi, a sama FIBA je lani hrvatski turnir pgolasila najjačim challengerom u Europi.

Hrvatsku će u Lipiku predstavljati momčadi Splita sastavljenu od najboljih hrvatskih igrača te Zagreb, poznatiji kao "General Vasilije Mitu".

Na turniru će ove godine igrati Amsterdam (Nizozemska), St. Petersburg (Rusija), Malaga (Španjolska), Vitez (BiH), Humpolec (Češka), Kranj, Ljubljana i Piran (Slovenija), Krakow (Poljska) te Zemun, Liman i Novi Sad Al Wahda (Srbija).

Novosađani su trenutačno najjača svjetska momčad i istovremeno srpska reprezentacija koja je nedavno u Francuskoj obranila titulu svjetskih prvaka. Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić su pravi majstori ulične košarke i bit će ih privilegija gledati uživo.

Trofej koji će se ove godine dodijeljivati jubilarni deseti put nosi ime Dražena Petrovića

Pročitajte više