NBA

Spektakularan preokret najlošije momčadi NBA lige protiv Brooklynovih zvijezda

Foto: Guliver / AP

ZAVRŠNICA sinoćnje utakmice Washington Wizardsa i Brooklyn Netsa bila je jedna od najluđih u povijesti NBA lige. Razvikani Netsi su 12 sekundi prije kraja imali pet poena razlike i uspjeli izgubiti od momčadi s najlošijim omjerom.

Četiri superstara na istom parketu, čak i bez lakše ozlijeđenog Jamesa Hardena, postigla su ukupno 141 poen, a Wizardsi su slavili 149:146 u najefikasnijoj utakmici sezone i drugoj najefikasnijoj u posljednjih 25 godina u okršajima koji nisu išli u produžetak.

To im je tek četvrta pobjeda u sezoni, a druga protiv Netsa. Protiv svih ostalih imaju 2-12 i najlošija su momčad lige, iako u sastavu imaju dva superstara - Bradleyja Beala i Russella Westbrooka.

Upravo su njih dvojica donijela spektakularan preokret. Netsi su 12 sekundi prije kraja vodili 146:141. Beal je uzeo loptu, dignuo se na šut s više od osam metara i 7.6 sekundi prije sirene pogodio za 146:144. Međutim, Netsi su neoprezno izveli loptu, Garrison Mathews ju je presjekao i dodao Westbrooku, koji je odmah zabio tricu za potpuni preokret 147:146.

VIDEO: Arena Sport

Do kraja su ostale 4.3 sekunde. Netsi su prenijeli loptu na protivničku polovicu i pozvali time-out kako bi loptu mogli izvesti ispod koša. Ostalo je 2.9 sekundi. Irving je pronašao natrčalog Luwawu-Cabarrota, ali lopta je iscurila, Beal je uhvatio skok i s linije slobodnih bacanja zapečatio senzacionalnu pobjedu Wizardsa.

VIDEO: Arena Sport

Westbrook je bio prvi strijelac utakmice s 41 poenom, 10 skokova i osam asistencija, a prvi strijelac lige Beal zabio je 37. Za Netse je Durant ubacio 37, Irving 26 poena, a trpao je i Joe Harris koji je u 30 poena ugradio osam trica.

Ovo je bila najefikasnija utakmica sezone i još se jednom potvrdilo da će Netsi biti napadački stroj bez imalo smisla za obranu. Sa 149 primljenih poena srušili su rekord NBA sezone, koji su također držali oni sami, primivši 147 od Clevelanda.

Otkad su doveli Hardena iz Houstona, Netsi imaju ofenzivni rejting 122.6, daleko najbolji u ligi, a kad bi takav ostao do kraja sezone, bio bi najbolji u povijesti. Dijametralno suprotno vrijedi za defenzivni rejting (119.9), najgori u ligi, a kad bi takav ostao do kraja sezone, bio bi najgori u NBA povijesti.

Pročitajte više