Splitska policija: Nema prijave o napadu na Mamića, dvije mlađe osobe bacile su pirotehniku

Foto: Index

ZDRAVKO MAMIĆ s odvjetnikom Čedom Prodanovićem došao je na ročište na Prekršajnom sudu u Splitu, a kada je njegov šofer parkirao vozilo ispred suda, prema njima su poletjele baklje i dimne bombe.

Mamić i njegov odvjetnik sakrili su se u zgradu Suda, a od bačenih pirotehničkih sredstava stradalo je staklo parkiranog vozila u vlasništvu poreznog inspektora koji radi u zgradi suda.
 
U vezi napada na Dinamovog savjetnika kontakirali smo splitsku policiju, u kojoj su nam rekli:
 
"Nemamo nikakvu prijavu o napadu, zaprimili smo poziv o događaju, da su u ulici Domovinskog rata dvije maskirane mlađe osobe aktivirale pirotehnička sredstva i bacila ih, pri čemu je oštećeno staklo na jednom parkiranom automobilu, a šteta nastala time se utvrđuje.
 
Policijski službenici odmah su izašli na mjesto događaja kako bi izvršili očevid i utvrdili okolnosti i činjenice vezane za događaj."
 
Sudac Prekršajnog suda Stipe Roso je potvrdio da su mu Mamić i Prodanović rekli kako su prije ulaska na sud bili napadnuti. Kako se u Splitu ne osjećaju sigurno, čak su i tražili da se predmet prebaci na zagrebački sud. Mamić i Prodanović sud su napustili u pratnji policajaca, koji su trebali biti tampon zona u slučaju novoga napada.

Sudski predmet zbog incidenta u svečanoj loži između Mamića i Ive Bege trebao bi se nastaviti krajem kolovoza.
 

Pročitajte više