Humanitarna akcija

Splitski sportski novinari i sportaši devetu godinu zaredom pomažu beskućnicima

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

SPLITSKI sportski novinari okupljeni u ''4N'' se već dugi niz godina bave humanitarnim radom. Do sada su uspješno organizirali devet akcija dobrovoljnog darivanja krvi, tijekom kojih su skupili oko 350 doza, kao i osam akcija prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za potrebe splitskih beskućnika i socijalne samoposluge, na kojima je skupljeno donacija u iznosu većem od 400 tisuća kuna.

U četvrtak 17. prosinca u 10 sati predat će ovogodišnju donaciju, prikupljenu u akciji "Tone hrane za splitske beskućnike IX", za koju najavljuju kako će opet biti rekordna i puno izdašnija od planiranih 100 tisuća kuna.

Sudjelovali su brojni bivši nogometaši Hajduka i ostali splitski sportaši

U akciji su sudjelovali HNK Hajduk i njegovi bivši igrači Lovre i Nikola Kalinić, Ivan Strinić, Mario Pašalić, Domagoj Bradarić, Toma Bašić, Mario Maloča, Goran Milović, Zoran Nižić, Ivo Grbić i Ante Vukušić, kao i izbornik Zlatko Dalić, KK Split i njegov bivši kapetan Nikola Vujčić.

Sudjelovao je i Splitski klub Olimpijaca, obitelji Vlašić, Katić, Antunović, Duplančić, Bogdan i Ignjatić, osnivači Turnira četiri kafića, TK Marjan, NK Adriatic, HPD Mosor, JK Mornar, VK Jadran, VK Bura, RK Nada, ŽARK Split, ŽRK Trogir 58, MNK Split, NK Bili AS, ST Kwan, CAF, uz tvrtke Tommy i Grupu Pivac koji sponzoriraju akciju.

Zbog epidemioloških mjera ove godine donacija će udruzi MoSt biti predana u nazočnosti minimalnog broja osoba.

 

Pročitajte više