Splitski stoper s mađarskom putovnicom: "Hrvatska je top 5 ekipa u Europi"

Foto: EPA-EFE+

HRVATSKA nogometna reprezentacija danas od 18 sati igra utakmicu drugog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. u Budimpešti protiv Mađarske.

U četvrtak su izabranici Zlatka Dalića nakon velike borbe pobijedili Azerbajdžan 2:1, a Mađarska je u prvom kolu izgubila na gostovanju u Slovačkoj 2:0.

Za mađarski portal M4Sport utakmicu je najavio 33-godišnji Ivan Lovrić. Ovaj hrvatski stoper rođen je u Splitu, ali cijelu karijeru igra u mađarskim klubovima i trenutno je član Honveda. Uz hrvatsko, ima i mađarsko državljanstvo.

"Ne znam kad ćemo sljedeći put biti tako uspješni na velikom natjecanju"

"Podupirem obje ekipe. Hrvatska je moja domovina, ali u Mađarskoj znam jako puno ljudi i imam dobre prijatelje ovdje."

Potom je, očekivano, upitan o velikom uspjehu Hrvatske s prošlog Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje su osvojili drugo mjesto.

"Ne znam kad ćemo sljedeći put biti tako uspješni na velikom natjecanju. Očekivanja su uvijek drugačija. Vjerujem da ćemo se bez problema plasirati na Euro, ali ne znam što očekivati na tom turniru. Ipak, u ovom trenutku Hrvatska je top 5 ekipa u Europi."

Sadašnja momčad Hrvatske izgleda drugačije nego ona na Svjetskom prvenstvu, a Lovrić je istaknuo ključne nove igrače.

"Tu je Josip Brekalo ,kao i Bruno Petković koji je igrao prvi put protiv Azerbajdžana. Obojica su odigrala odlično", govori Lovrić.

"U prošloj utakmicu Hrvatsku je izvukao mentalitet"

Protiv Azerbajdžana Hrvatska se izvukla krasnim golom Kramarića nakon što su bili u rezultatskom minusu u prvom poluvremenu.

"Tu je najveću razliku odigrao mentalitet. Također, ne smije se zaboraviti da Hrvatska ima 3, 4 igrača na terenu koji mogu napraviti razliku u svakom trenutku."

 

Pročitajte više