LIGE PETICE

Spominjalo se da bi mogao igrati za Hajduk, sad je otišao u Milan

Foto: Norbert Scanella/Guliver

NE TAKO davno Pietro Pellegri je postao jedna od glavnih tema talijanskih medija. Razlog nisu bile njegove igre, već se kroz njih provlačio zbog veze s Viktorijom Mihajlović, kćeri slavnog Srbina i trenutnog trenera Bologne Siniše.

Najmlađi strijelac u povijesti Serie A, sa 16 godina i 184 dana, prešao je u siječnju 2018. iz Genoe u Monaco za 21 milijun eura, no u francuskom klubu nije se najbolje snašao te mediji sad navode da je klub čiju momčad vodi Niko Kovač sve dogovorio za transfer 20-godišnjeg napadača u Milan.

Za Monaco je Pellegri odigrao 23 utakmice uz dva postignuta gola, ali je prosječno u tim susretima nastupao tek 17 minuta.

Tuttomercato je ranije pisao, u vrijeme kad je Pellegri počeo stjecati nogometno ime, da bi Hajduk htio dovesti mladog talijanskog talenta koji se nikako nije mogao nametnuti u francuskom klubu koji je tražio dodatne igrače za svoj napad. Pellegri je već tad postao višak i, navodilo se tada, Hajduk je prepoznao šansu. Do tog transfera nije došlo, baš kao ni do njegove afirmacije u Monacu.

Sad će pokušati potvrditi kvalitetu u redovima Milana koji ga dovodi na posudbu vrijednu milijun eura, uz opciju kupnje za dodatnih šest milijuna. Ta opcija mogla bi postati i obveza kluba sa San Sira. Pellegri je dogovorio osobne uvjete suradnje s Milanom.

Pročitajte više