Sportbild: Kovač u rekordnom transferu ipak dovodi svjetskog prvaka

Foto: Guliver Image/ Getty Images

BAYERN MÜNCHEN za sljedeću sezonu planira kapitalna ulaganja u momčadsku rekonstrukciju.

Prvo ime na listi je sjajni lijevi bek Atletica i francuske reprezentacije Lucas Hernandez, koji je već od siječnja trebao biti novi član minhenskog kluba.

Na zimu do dogovora između dva kluba nije došlo, a njemački Sportbild jutros donosi informaciju da će se transfer ipak dogoditi, ali tek na ljeto.

Hernandez će u Bayern doći za 85 milijuna eura te će s njemačkim gigantom potpisati ugovor na četiri i pol godine i postati najskuplje pojačanje u povijesti kluba.

Presudio agent koji je doveo Guardiolu i Lucu Tonija

Nijemci tvrde da je presudan u pregovorima bio agent Giovanni Branchini koji već ima uspješnu dugogodišnju suradnju s minhenskim klubom. On je pomogao Bayernu s dovođenjem Pepa Guardiole i Luce Tonija na Allianz Arenu, a kako stvari stoje bit će glavni akter i u dovođenju najskupljeg Bayernovog pojačanja.

Cijelu priču komentirao je i sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić koji je kratko izjavio da pregovori idu u pozitivnom smjeru te da će se uskoro znati više detalja o cijelom poslu.

Također, u nedjelju je i predsjednik Bayerna Uli Hoeness izjavio nešto čime je zagolicao maštu svih navijača bavarskog kluba.

"Kad biste barem znali koja smo sve pojačanja dogovorili za sljedeću sezonu...", rekao je Hoeness.

Standardan na SP-u u Rusiji

Hernandez je rođen u Marseilleu, gdje mu je igrao otac, a s četiri godine s obitelji se preselio u Španjolsku. 2007. dolazi u omladinsku školu Atletica za koji je nastupao cijelu seniorsku karijeru. Sjajne igre u Madridu natjerale su Didiera Deschampsa da ga u ožujku 2018. godine prvi put pozove pod nacionalni stijeg. U prijateljskoj utakmici odigranoj u Parizu Kolumbija je slavila 3:2, ali Hernandez je zacementirao svoje mjesto na lijevom beku i bio je standardni član udarne ekipe koja je u Rusiji osvojila naslov prvaka svijeta.

Pročitajte više