TV PRAVA

SportKlub gubi španjolsku ligu, Liga prvaka više neće biti na Planet Sportu

Foto: Getty Images/Guliver Image

VLADIMIR LUČIĆ, koordinator za internet i multimediju Telekoma Srbije, vlasnika televizije Arena Sport, najavio je danas u srpskim medijima velike promjene u distribuciji prijenosa najjačih europskih liga na području bivše Jugoslavije.

Prema njegovim tvrdnjama, od 2021. godine Liga prvaka se s Planet Sporta vraća na Arena Sport, televiziju koja ju je prenosila nekoliko godina, a HRT bi i dalje trebao zadržati pravo odabira utakmice srijedom.

Osim Lige prvaka, Arena Sport će od ljeta 2021. godine biti i vlasnik prava na La Ligu, koju bi Arena Sport trebao prenositi do 2026. godine. Osim Lige prvaka i La Lige, Arena će i dalje prenositi utakmice Europa lige.

"Uzeli smo kompletna prava za Ligu prvaka i Europa ligu, a od sredine 2021. postajemo ekskluzivni vlasnik prava na La Ligu za čitavo područje bivše Jugoslavije. Za gledatelje u Hrvatskoj uzeli smo najjači paket, a kod njih startamo također sljedećeg ljeta", rekao je Lučić.

Tako će SportKlub nakon NBA lige ostati i bez prava na La Ligu, a Lučić je najavio širenje Arene i na slovensko tržište. Rekao je da im je cilj dodatno ojačati Arena Sport u regiji iako nije precizirao na što točno misli.

U Hrvatskoj za sad Premiership prenosi SportKlub, kao i utakmice španjolske lige. Arena Sport ima prava na Serie A i Ligue 1 dok se Bundesliga može gledati samo na Eurosportu. Ligu prvaka posljednje dvije godine prenosi Planet Sport, a Europa ligu se može pratiti također na Arena Sportu.

Pročitajte više