Sprdačina na prvenstvu Afrike. Kamerun tvrdi da je ovo 17-godišnjak

Screenshot: Twitter

NATHAN DOUALA, anonimni nogometaš kamerunske Victorije United, postao je globalni hit. Naime, Nogometni savez Kameruna je nakon objave izbornika Rigoberta Songa da spomenutog igrača vodi na Afrički kup nacija, kontinentalno prvenstvo koje počinje u siječnju, napisao da je Douala, koji do sada nema nijedan nastup za seniorsku selekciju, rođen 2006.

Douala je tada postao viralan. Točnije, snimke i fotografije njega jer se nikako ne čini tako mlad. Na društvenim mrežama šire se njegove slike i posprdni komentari o navodnom 17-godišnjaku.

Tako se prije početka prvenstva Afrike pojavilo ono što ga inače karakterizira, a to su kontroverze i skandali. Ovaj je bizaran jer nema limita što se tiče mladosti ili starosti igrača koji na njemu mogu nastupati, pa da bi se zbog toga morala lažirati igračeva dob.

Kamerunci pak hvale savez i predsjednika Samuela Eto'a zato što daju priliku mladim draguljima poput Douale. Kamerun je inače brončani sa zadnjeg prvenstva Afrike i jedan je od favorita na onom koje počinje 13. siječnja. Glavne zvijezde su mu Andre Onana, Zambo Anguissa, Choupo Moting i Toko Ekambi. 

Pročitajte više