SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Šprem i Matošević: Danas smo vidjeli budućnost Hrvatske. I nema razloga za brigu

Foto: RTL

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

HRVATSKA je pobijedila Makedoniju 31:22 u utakmici trećeg kola skupine B SP-a u Njemačkoj i Danskoj te je osigurala nastup u drugom krugu.

Također, s ovom pobjedom Hrvatska sigurno prenosi najmanje dva boda u nastavak natjecanja te će protiv Španjolske u posljednjem kolu igrati za prvo mjesto i maksimalna četiri boda.

Nakon utakmice, svoje viđenje hrvatske igre dali su stručni komentatori RTL-a, Goran Šprem i Valter Matošević.

"Hrvatska raste iz utakmice u utakmicu. Dvije teške i opasne utakmice smo apsolvirali. Optimizam raste. S Bahreinom sada ide malo jači trening, pa onda borba sa Španjolcima za prvo mjesto i 4 boda za drugi krug", rekao je Šprem.

Domagoj Duvnjak bio je najbolji igrač hrvatske reprezentacije sa 6 golova i 8 asistencija.

"Ne treba puno trošiti riječi o Duvnjaku, vidjela se njegova kvaliteta. Pogotovo u trenutcima kada nismo imali rješenja, on je zabio dva, tri gola i dao veliki doprinos u obrani. Kapetanski je vodio ovu reprezentaciju do pobjede", rekao je Matošević.

Bivši rukometni vratar potom se osvrnuo na izvedbu fantastičnog Marina Šege koji je skupio 13 obrana.

"To je isto velika stvar. Sve utakmice su nam golmani stvarno na vrhunskom nivou. Imali smo problema u obrani 7 na 6 gdje je njihov pivot par puta dobio loptu, ali Šego je to uspio obraniti kao i dosta zicera s njihovih krila. To daje određenu snagu ekipi i potrebnu sigurnost u obrani."

Dobre utakmice debitanata poput Šipića i Mandića su velika stvar za budućnost reprezentacije

"To puno znači za njihovo samopouzdanje, igrati prvi puta na Svjetskom prvenstvu, igrati važne minute kao danas protiv Makedonije, samo pokazuje kakvom kvalitetom mi raspolažemo. Duvnjak je to također rekao, za budućnost se ne trebamo brinuti, samo neka nastave ovim putem. Za protivnika je još opasnije kada igraju ti mlađi igrači jer stvarno daju sve od sebe", tvrdi Šprem.

Kao što je i Šprem rekao, sada slijedi dan odmora, u srijedu nešto teži trening protiv Bahreina, a onda, u četvrtak, borba za prvo mjesto protiv Španjolaca.

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Pročitajte više