Srbi: Partizan je ponižen, ali gore je bilo na meču u znaku progona Srba iz Hrvatske

Screenshot: Youtube

PARTIZAN je teško stradao kod danskog Nordsjaellanda u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige. Poraz od 5:0 jedan mu je od najtežih u povijesti. Iako "petarde" u njegovoj mreži na europskim utakmicama nisu toliko rijetke jer srpski velikan je sada čak 11. put primio pet komada u eurokupovima, srpski mediji ističu da ih je to podsjetilo na posebno bolnu katastrofu.

> Dan kad je klub kojem je Tuđman bio kum razbio klub kojem je bio predsjednik

Blic pod naslovom "Partizan ponižen u Danskoj! Crno-bijeli doživjeli bruku epskih razmjera" podsjeća: "Tako uvjerljiv poraz doživio je još samo tri puta u dugoj i bogatoj povijesti - od Croatije 1997., Videotona 1984. i Juventusa 1961. godine. Nijednom u ovom stoljeću."

"Debakl u Danskoj oživio duhove iz Zagreba 1997."

Mondo pod naslovom "Debakl u Danskoj oživio duhove iz Zagreba 1997." piše: "Najbolnija 'petarda', ali i jedan od najbolnijih europoraza u klupskoj povijesti je onaj u ljeto 1997. protiv Croatije (današnjeg Dinama) u Zagrebu, 0:5.

"Još su bile svježe uspomene na rat i na progon Srba iz Hrvatske"

U utakmici nabijenoj tenzijom zbog još svježih uspomena na rat i na progon Srba iz Hrvatske, crno-bijeli su otišli na Maksimir poslije pobjede na svom terenu 1:0, koju je donio golom Dragan Isailović. Međutim, u glavnom gradu Hrvatske sve je pošlo po zlu za srpski tim i to je jedna od najbolnijih uspomena - ne samo Partizana već i srpskog nogometa nakon raspada SFR Jugoslavije."

Pročitajte više