Srbi prozvali Čilića zbog Đokovića: Uplašio se! Reci istinu, Marine, neće te nitko

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

MARIN ČILIĆ propustio je sezonu zbog operacije i oporavka od ozljede koljena, a na teren se planira vratiti početkom sljedeće godine na Australian Openu. U međuvremenu se, gostujući na HRT-u, dotaknuo i stalne teme tko je najbolji tenisač svih vremena u trokutu Đoković, Nadal i Federer.

"Nezahvalno je uspoređivati. S njima sam dijelio teren zadnjih 15, 16 godina. Federer je došao prvi. Njih trojica su bili veliki rivali u zadnjih 10, 12 godina, ali Roger je s te strane malo stariji od Novaka i Rafaela", rekao je Čilić pa dodatno pojasnio:

"Novak je imao fantastične godine od 2011. i definitivno je najbolji u posljednjih 12 godina. No teško je odrediti koji je od njih troje najveći. Svaki od njih dao je veliki doprinos popularnosti ovog sporta. Mnogo je djece počelo igrati tenis zbog njih, to je nevjerojatno. Drago mi je što sam bio i ostao dio najbolje ere u povijesti tenisa."

Srbi burno reagirali

Ovakva izjava nije dobro primljena u Srbiji pa je tamošnji Mondo.rs danas objavio tekst u kojem je prozvao Čilića da se uplašio priznati da je Đoković najbolji. Tekst je objavljen pod naslovom "Čiliću, slobodno reci istinu, neće ti nitko ništa. Hrvat se uplašio da kaže da je Novak najbolji - čudna izjava!"

"Ako je postojala dilema do prije nekoliko godina, apsolutno ne postoji u 2023. godini. Novak Đoković je bez ikakve sumnje po svim parametrima najbolji tenisač svih vremena i to dokazuje iz tjedna u tjedan. Odavno je 'prešišao' Federera, zatim i svog najvećeg rivala Nadala te se jedini uspijeva nositi s novom generacijom - pokazuje da je jednostavno neprikosnoven", piše Mondo pa dodaje:

"Ipak, zbog straha ili bojazni da se nekome ne zamjere, mnogi tenisači to ne smiju priznati. Među njima je i hrvatski tenisač Marin Čilić koji je dao 'politički korektnu' izjavu, kao da se plašio reakcije Nadala ili Federera. Ostao je suzdržan na pitanje o najboljem tenisaču svih vremena, za što stvarno nema više potrebe."

Pročitajte više