Srbi rekordno istukli Neymara, on ih nazvao neprijateljima

Foto: Profimedia

BRAZIL je pobijedio Srbiju 2:0 u prvom kolu skupine Svjetskog prvenstva, ali je na neko vrijeme ostao bez najveće zvijezde. Srbi su žestoko izudarali Neymara. Na utakmici su napravili 11 prekršaja, od čega čak devet nad Neymarom. Tako je Brazilac postao igrač koji je pretrpio daleko najviše prekršaja na utakmici ovog SP-a.

Prvi iza njega je Gavi s gotovo duplo manje, pet pretrpljenih faula na utakmici. Jedan od prekršaja nad Neymarom uzrokovao je i težu ozljedu. Nakon starta Nikole Milenkovića brazilskom asu stradao je zglob, zbog čega je morao biti zamijenjen. Doktor brazilske reprezentacije objavio je da Neymar ima problema s desnim skočnim zglobom i da će u narednih 48 sati imati jasnu sliku oko toga koliko će trajati proces oporavka.

Iako je Neymar odmah nakon utakmice krenuo na tretman, navodi se da situacija ne izgleda dobro te da neće moći igrati protiv Švicarske u drugom kolu u ponedjeljak. Moguće je da će igrati protiv Kameruna u trećem kolu u petak. Španjolski mediji idu toliko daleko da pišu kako je upitno njegovo igranje do kraja SP-a. Ne čudi da je Neymar zato u obraćanju javnosti nakon proživljenih napada protiv Srbije njene nogometaše nazvao neprijateljima. Ne suparnicima, rivalima ili protivnicima. 

Pročitajte više