Srbija je protiv Superlige

Foto: EPA

NACIONALNI nogometni savezi, kao i klubovi diljem Europe, odriču se prava na sudjelovanje u Superligi. Oglasio se Hrvatski nogometni savez, a ubrzo nakon toga i srpski. Oba su saveza objavila kako se protive Superligi i svim vrijednostima koje ona zagovara. 

Srbi protiv Superlige

"Srpski nogometni savez izražava snažnu i nerezerviranu potporu Europskom modelu organizacije sporta i načinu na koji on funkcionira pod okriljem UEFA-e. Borimo se za zaštitu nacionalnih prvenstava i obranu generalnog principa sportskog uspjeha te napredovanja u natjecanjima na temelju ostvarenih rezultata, kao i poštovanje zacrtanim kalendarima natjecanja.

Nogomet je sport koji pripada svima i mora ostati tako. Svako alternativno natjecanje koje je utemeljeno na vrijednostima oprečnim europskom modelu sporta prijeti integritetu nacionalnih prvenstava i uništava vrijednosti najljepše igre na svijetu.

Navijači su više puta potvrdili negativan stav prema projektu Superlige, a takav stav ima i Nogometni savez Srbije. Nastavit ćemo raditi u interesu sistema vrijednosti UEFA-e kao naše krovne organizacije", stoji u izjavi Srpskog nogometnog saveza

Pročitajte više