Srbija je u četvrtfinalu Europskog prvenstva. U polufinalu može na Hrvatsku

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

VATERPOLISTI Srbije plasirali su se u četvrtfinale Europskog prvenstva kojem je domaćin Hrvatska, svladavši u dvoboju osmine finala reprezentaciju Francuske s 14:10. Dvoboj je odigran u Zagrebu, na bazenu uz Savu, a bio izjednačen sve do treće minute treće četvrtine, kad je Alexandre Bouet smanjio prednost srpske reprezentacije na jedan pogodak (7:8).

No, tada je Francuska u sljedećih osam minuta ostala bez pogotka, a tri je primila, što je Srbiji donijelo prednost od četiri gola (11:7) koju je uspjela zadržati do kraja utakmice. Najbolji strijelci pobjedničke reprezentacije bili su Dušan Mandić i Sava Ranđelović s po četiri pogotka, a vratar Branislav Mitrović je imao 11 obrana. Francuze je s tri gola predvodio Thomas Vernoux.

Srbija će u petak od 15 sati u četvrtfinalu igrati protiv Mađarske, a, ako prođe, mogla bi ići na Hrvatsku. Reprezentativci Hrvatske igrat će najvjerojatnije protiv Grčke u petak od 18:30 za polufinale. Grci osminu finala igraju protiv Nizozemske u četvrtak i veliki su favoriti u tom susretu.

Pročitajte više