PREMIERSHIP

Srbin kojeg voli Prosinečki razbio City i pomogao Liverpoolu u utrci za naslov

Foto: Guliver Image/ Getty Images

VRLO brzo nakon početka tekuće sezone u engleskom Premiershipu postalo je jasno da će utrku za naslov prvaka voditi tek dva kluba - Manchester City i Liverpool. Međutim, priča će možda poprimiti sasvim drugu fabulu nakon večerašnjeg poraza Građana na svom Etihadu. Manchester City je pao kod kuće, a Liverpool dobio vjetar u leđa u utrci za naslov prvaka i sada je prvi s četiri boda prednosti nad aktualnim prvakom.

Momčad Pepa Guardiole ugostila je 14. momčad prvenstva Crystal Palace i izgubila s 2:3. Sve je krenulo prema planu za City i u 27. minuti Ilkay Gundogan pogodio je za vodstvo domaće momčadi, ali ono što je uslijedilo prava je senzacija 18. kola engleskog prvenstva. U samo dvije minute gosti iz Londona okrenuli su prvaka i na odmor otišli s vodstvom.

Prvo je u 33. minuti Jeffrey Schlupp postigao izjednačujući zgoditak na asistenciju Jamesa McArthura, a onda je Etihad utišao Andros Townsend zabivši možda i najljepši pogodak u 2018. godini. Majstor projektila u 35. minuti iskoristio je loše čišćenje u obrani Bernarda Silve i silovito potegnuo volej s preko 30 metara. Ederson je bio bespomoćan, a Palace slavio vodstvo i svoj 10. pogodak od ukupno 16 u Premier ligi izvan šesnaesterca.

Katalonski strateg uvidio je ozbiljnost problema i u nastavku utakmice odmah izvadio stopera Otamendija, a na travnjak poslao još jednog napadača, Sergija Aguera. No City se ni sa četiri ofenzivca nije uspio vratiti u utakmicu. Naprotiv - primio je novi gol.

U 51. minuti City je potpuno dokrajčio kapetan gostiju, Srbin Luka Milivojević, bivši zvezdaš i omiljeni igrač Roberta Prosinečkog te nogometaš koji je u listopadu 2015. izazvao kontroverzu kad se kao član Olympiakosa  nakon utakmice Lige prvaka Dinamo - Olympiakos 0:1 pred novinarima na Maksimiru pojavio sa šiltericom Crvene zvezde.

Napadao je City svim silama i tražio povratak, ali ga nije pronašao. Ipak, Kevin De Bruyne uspio je zabiti gol, ali tek za smanjenje zaostatka na 2:3. Belgijski je reprezentativac u 85. minuti ubacio centaršut s desne strane koji je završio u mreži gostiju.

Crystal Palace tako je postao tek treći kub u Premier ligi koji je Cityju na Etihadu zabio tri gola ili više otkako ga je preuzeo Pep Guardiola.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više