Srbin otkrio zašto je jedan od najvećih promašaja u povijesti: Evo kako je uspio zajebati sve što je mogao

Screenshot (Youtube)

NE SAMO da je jedan od najvećih promašaja u povijesti košarke, Darko Miličić promašaj je kakav se rijetko pamti u povijesti sporta. 
 
Zbog njega su se mijenjala pravila drafta pa mu je dopušteno da se na njega prijavi još kao 17-godišnjak, a da se 2003. godine nije pojavio LeBron James, srpski centar bi bio prvi izbor drafta. Na jednom od najjačih draftova izabran je drugi, ispred igračina poput Carmela Anthonyja, Chrisa Bosha i Dwyanea Wadea.
 
Danas je Miličić, iako ima tek 31 godinu, umirovljeni košarkaš, poznat po još kraćoj kick-boksačkoj karijeri te po veličanju četničkog pokreta i Vojislava Šešelja.
 
U velikom intervjuu za B92 Miličić koji danas ima 160 kilograma, otvorio je dušu i otkrio kako je propao jedan od najvećih talenata koje je Srbija imala.
 
"Mnogo toga bih danas drugačije napravio", priznao je Miličić koji je zajebao sve što je mogao tijekom karijere koju je završio još prije pet godina.
 
"Stigao sam u Detroit, šampionsku ekipu i nisam dobio šansu. Nema to veze, morao sam se dokazivati, trenirati i čekati priliku. A ja sam imao pogrešan pristup, mislio sam da sam s 18 godina bogomdan. Svađao sam se, dolazio pijan na treninge, tjerao inat svakome, a na kraju sam tjerao inat samom sebi."
 
"Razbijem Duncana pa kažem sebi: `Tko će više davati koševe, sviraj kraj i da idemo kući´"
 
Probleme je taj košarkaš koji je s Detroitom osvojio NBA naslov, imao sa svima.
 
"Da, imao sam probleme sa svima, ali zbog sebe. Kad sam igrao, igrao sam samo za sebe. Nisam gledao kako bih ušutkao kritičare, već mi je bilo bitno samo da nahranim svoj ego. Večeras ću razbiti Duncana ili Gasola, a sutra protiv deset puta slabijeg centra mogu nastaviti taj niz, ali ne mogu ja... Tko će brate to igrati... Mrzio sam košarku umjesto da sam uživao. Bilo je situacija, doduše rijetko, da postignem preko 20 poena i kažem sam sebi: `Tko će više davati koševe, sviraj kraj da idemo kući!´ Pristup mojoj karijeri od početka je bio pogrešan."
 
"Samo sam se svađao i pravio gluposti"
 
Mijenjao je klubove, ali uzalud...
 
"Prvo Orlando. Bilo mi je lijepo i mislio sam da ću moći igrati s Howardom. On dolje balvan u reketu, ja vani i super. Međutim, trener nas nije vidio zajedno. Nakon solidnih igara očekivao sam ponude, ali ništa...
 
Samo sam rekao menadžeru: `Ne Memphis, može sve samo ne onaj Memphis.´ I on zove i kaže da idem u Memphis, gdje sam proveo dvije godine u velikoj depresiji. Samo sam gledao kad ću otići kući. 
 

 

 
Poslije sam bio u New Yorku, a tamo sam kao i u svakom drugu klubu pravio gluposti. Na kraju me trener skroz isključio, nisam nikako igrao. Radio sam sklekove i trbušnjake dok su oni igrali.
 
Onda Minnesota. Njima sam rekao da me ne dovode jer ću im narušiti atmosferu u momčadi. Međutim, rekli su mi da ako ne budem zadovoljan, mogu otići za dva tjedna. Tamo mi je bilo super prve godine, ali bili smo klasična banda koja je išla iz grada u grad i gubila utakmice. A ja ne volim ni u kartama gubiti. Došao je novi trener, opet svađe i onda Boston... Amerikanci su statističari, oni samo to gledaju. I znao sam što će mi se tamo dogoditi...
 
"Uvijek ću biti promašaj, ali ima nešto što me razlikuje od ostalih balvana"
 
Svjestan je da će biti upamćen kao jedan od najvećih promašaja.
 
"Ja ne bježim od toga, bit ću cijeli život drugi izbor drafta koji nije pokazao što je trebao. Ipak, na neki način se razlikujem od ostalih balvana. Oni su htjeli, a nisu mogli. Ja kad sam htio, mogao sam. Kad hoću-hoću, a kad neću-neću."
 
Želja mu je bila da karijeru završi u Crvenoj Zvezdi za koju navija. Tvrdi da bi se skinuo gol da je imao priliku zakucati pred Delijama, ali da nije potpisao za voljeni klub samo kako ne bi razočarao one koji su mu najbitniji.
 
Nakon završetka karijere mnogi ga više pamte po ovim izjavama i sramotnom vrijeđanju sudaca nego po igrama na terenu.
 

 
"Marjanović plaća moja račune u NBA ligi. To je neka antisrpska varijanta..."
 
Boban Marjanović u NBA ligi proživljava ono što je Miličić doživio desetak godina ranije...
 
"To mi nije jasno. Izgleda da on plaća moje račune koja sam tamo ostavio. Ekipa mu je bez ambicija, plaćaju ga 20 milijuna, gube utakmice, a njemu ne daju igrati. To je valjda neka antisrpska varijanta..."
 
"Četnik sam i gotovo"
 
Za sebe kaže da je seljak u duši i četnik.
 
"Ljudi vide kako napijam četnika i kažu vidi seljaka. Pa što?! Ja sam seljak u duši i četnik i bit ću uvijek četnik. Nije u redu da ja pijem, četnici ništa, a vruće je."
 

Pročitajte više