SRBIN ZA POVIJEST LP-a Na istoj utakmici postao najmlađi koji je obranio penal i postigao autogol

Screenshot: Twitter

MILE SVILAR u 15. minuti utakmice Manchester United - Benfica (2:0) obranio je jedanaesterac Anthonyju Martialu i tako drugu utakmicu zaredom protiv istog suparnika srušio rekord Lige prvaka.

Ovim uspjehom postao je s 18 godina i 65 dana najmlađi vratar u povijesti LP-a koji je obranio penal u natjecanju. 

Ali pola sata kasnije udarac Unitedova igrača (i bivšeg Benficina) te Svilarova zemljaka Nemanje Matića se nakon stative odbija od srpskog vratara u mrežu.
Nesretni Svilar tako na istoj utakmici ruši još jedan rekord - postaje i najmlađi strijelac autogola u povijesti LP-a.
Prije dva tjedna na Luzu je postao najmlađi golman u povijesti LP-a tako što je poboljšao 18 godina star rekord Ikera Casillasa. On je u Ligi prvaka debitirao 1999. protiv Olympiakosa s 18 godina, tri mjeseca i 26 dana. Svilar je Benficin gol protiv Uniteda čuvao 65 dana mlađi španjolske legende.
Svilar je na toj utakmici imao nekoliko dobrih obrana, ali je nevjerojatnim kiksom darovao pobjedu suparniku. Loptu iz Rashfordova ubačaja unio je u gol.
 
Nakon utakmice igrači Uniteda tješili su mladog vratara, posebno Romelu Lukaku. Jose Mourinho je rekao: "Mali je zvijer. Bit će veliki golman."
 
Svilar je rođen u Antwerpenu, gdje je golmansku karijeru završio njegov otac Ratko, legenda Vojvodine i belgijskog kluba.
 
Iako je nastupao za mlade belgijske selekcije, portugalski mediji pišu da su Nogometni savez Srbije te otac i sin Svilar postigli dogovor da mladi golman za seniorsku reprezentaciju odabere Srbiju. 

Pročitajte više