Srce kornatsko: Cijela zemlja pušta lampione za naše vatrogasce, uključio se i Hajduk

Foto: hajduk.hr

PREDSTAVNICI DVD-a Vodice, MNK Heroji 2007., VZ ŠKŽ, udruge Krijesnica i HNK Hajduk Split, kojeg je predstavljao predsjednik Uprave Ivan Kos, najavili su danas na konferenciji za medije u Vodicama početak projekta Srce kornatsko.

Cilj projekta je obilježavanje 10. godišnjice kornatske tragedije na dostojanstven način i pritom prikupiti donacije za Krijesnicu - udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Akcija će se temeljiti na vatrogasnim društvima, postrojbama na čelu s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom pomoću kojih će se provoditi projekt.

Kornatska tragedija obilježit će se istovremenim puštanjem lampiona 27. kolovoza 2017. u čitavoj Hrvatskoj na predviđenim mjestima u županijama.

Donatori humanitarne akcije na dan puštanja lampiona na predviđenim mjestima u županijama moći će podići lampione. Sredstva prikupljena u toj humanitarnoj akciji bit će usmjerena u rehabilitacijski kamp udruge Krijesnica. Rehabilitacijski kamp organizira se za djecu koja su završila liječenje od malignih bolesti, a ove godine u lipnju provest će se 14. rehabilitacijski kamp u Fužinama.

 

Tijekom 16 godina rada udruge Krijesnica kroz rehabilitacijski kamp prošlo je više od 200 djece. Sredstva prikupljena ovom akcijom omogućit će sustavnu i kontinuiranu rehabilitaciju djece i obitelji suočenih s malignim bolestima. HNK Hajduk prepoznao je značenje projekta i aktivno će se uključiti u njega. Na utakmici Hajduka i Rijeke, 11. ožujka, igrači obiju momčadi izaći će s transparentom slogana akcije – Neka svijetli nebo hrvatsko za hrabro Srce kornatsko. U promociju projekta uključile su se i sve momčadi Prve hrvatske nogometne lige te će sve utakmice u sljedećem kolu početi na isti način. Hrvatska vatrogasna zajednica podržala je projekt i aktivno će podržati njegovu provedbu.

Pročitajte više