Srđan Đoković ga je napao i prozivao ga, a Novak ga oduševio poklonom nakon finala

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ nije u nedjelju uspio osvojiti svoj 24. Grand Slam naslov. U pokušaju da izjednači rekord Rogera Federera, odnosno osmi put osvoji Wimbledon, a onda i dodatno odmakne konkurenciji po broju osvojenih najvećih turnira zaustavio ga je Carlos Alcaraz pobjedom 1:6, 7:6(6), 6:1, 3:6, 6:4.

Srpski tenisač uspio je oduševiti sunarodnjake unatoč porazu i to gestom nakon meča. Nebojši Viškoviću, komentatoru susreta za jednu televiziju, nakon meča poklonio je trenirku. To je obećao napraviti u slučaju pobjede, no ipak se za to odlučio i nakon poraza. Viškovića i obitelj Đoković veže duga povijest, ne uvijek i lijepa.

Zamjeralo mu se da ne navija dovoljno

Još 2008. godine Srđan Đoković, otac za mnoge najboljeg tenisača svih vremena, neočekivano je upao u studio te Viškoviću predbacio da ovaj, kako je rekao, ne navija dovoljno za Novaka u prijenosu. Rekao mu je da bi, kao Srbin, trebao u većoj mjeri navijati za njihovog tenisača.

Ponavljalo se to i kasnije pa ostaje zapisano da je Srđan Đoković i prošle godine nakon meča protiv Holgera Runea inzistirao da bi Novaka trebalo oslovljavati s "Naš Nole, naša dika", a ne toliko inzistirati na profesionalizmu u prijenosu.

"Svi oni ljudi, kojih je bilo mnogo, i koji su gledali sa mnom prije nekoliko dana meč u finalu Pariza… Kao da gledamo dansku televiziju, tako je prenosio taj komentator, Novaka je zvao Đoković", rekao je otac najuspješnijeg tenisača po broju osvojenih Grand Slam turnira. Višković je u kasnijem komentiranju znao reći da čuje danskog kolegu kako komentira i da je i on oduševljen Đokovićevom igrom.

Višković: Pa ti si car

Drugačije scene viđene su sad nakon Wimbledona. Đoković je u studio došao s gornjim dijelom trenirke, za koju je Višković pred početak turnira rekao da je "najljepša koju je dosad vidio", i uručio je komentatoru.

"Nije pobjeda, ali obećanje je obećanje", rekao je Đoković predajući poklon.

"Pa ti si car. Mogu li te zagrliti?" odgovorio je Višković i pao u zagrljaj srpskom tenisaču.

Pročitajte više