SREBRO ZA VEZMAR, BRONCA ZA KUZMANOVIĆA (ŠIRA VERZIJA)

PARTENKIRCHEN, 27. rujna (Hina) Četvrtog dana Svjetskog prvenstva u tekvondou Hrvatska je osvojila nove dvije medalje i načinila ovaj SP najuspješnijim u povijesti. L

Naša teškašica Nataša Vezmar (+72 kg) osvojila je srebrno odličje, nakon što je svladala Šveđanku Wilson sa 8-1, Francuskinju Larcher s 3-1, Venezuelanku Carmonu s 5-4 i u polufinalu Grkinju Kouvari s 2-0, u finalu je uz priličnu sudačku pomoć ipak slavila Korejka Youn, i to s 1-0.

Mići Kuzmanović (+84 kg), jedini koji je branio medalju s prošloga SP-a u Južnoj Koreji, načinio je isti podvig kao prije dvije godine, opet je osvojio broncu. Mići je svladao Kubanca Ortiza sa 5-3, Australca Negrina sa 6-4, Jordanca Kamala sa 11-9 i u polufinalu izgubio od kasnijeg prvaka Iranca Rostamija sa 3-10.

U subotu su se borili i Lana Baneli, koja je u kategoriji do 55 kg, unatoč ozljedi ligamenata skočnog zgloba, završila na diobi 5. do 8. mjesta, odnosno porazom tek u četvrtfinalu. Lana je u 1. kolu bila slobodna, potom je svladala Japanku Hatekayamu s 5-0 i Australku Marton s 3-0, te izgubila borbu za medalju od Amerikanke Stone s 0-1. Ivan Knez (62 kg) prošao je prvu prepreku, Mađara Suhasza (4-4) preglašavanjem sudaca, ali ispao je u 2. kolu od Kazahstanca Duissenova (4-10).

U nedjelju, posljednjeg dana, u borilište će još iskusni Miet Filipović (59 kg) i Hrvoje Bregeš (67 kg).

(Hina) ab zm

Pročitajte više