Srna sve bliži ostanku u Donjecku: Ahmetov mi je omogućio rast u igračkom i ljudskom smislu...

"NEMA ništa novo, sve će se saznati na vrijeme...", ponavljao je danima pregovarački tim Darija Srne na čelu s braćom Štimac. No, vrijeme prolazi, a ponuda koja bi zadovoljila vlasnika Šahtara Rinata Ahmetova još nije stigla. Naš je dokapetan u Švicarskoj na pripremama sa Šahtarom. U velikom intervjuu za sportski dnevnik Sport-Express progovorio je i o aktualnoj situaciji na tržištu...

"Nogometaš sam Šahtara i imam pred sobom još tri godine važećeg ugovora. Ponosni sam kapetan momčadi koja je osvojila posljednje izdanje Kupa UEFA-e. Volim Šahtar, volim navijače u Donjecku, sviđa mi se Ukrajina... Ukratko, živim vrlo harmonično i ugodno u Ukrajini. Zadovoljan sam ovdje sobom i okolinom koja me okružuje."

"Već sam mnogo puta rekao da o mom eventualnom odlasku odlučuje isključivo predsjednik Ahmetov. Ukoliko dođe ponuda koja će zadovoljiti klub, dogovorit ćemo se. Proveo sam u Donjecku dosad šest godina, svo vrijeme osjećajujući punu podršku i poštovanje predsjednika, koji mi je omogućio rast u igračkom i u ljudskom smislu. Ja sam, nadam se, uzvratio časnim naporima u pomaganju klubu na travnjaku. Doživotni ugovor? Ne znam, mislim da nema potrebe za tim. Bit ću sasvim zadovoljan odigram li ovdje preostale tri godine ugovora. No, kao što sam već rekao, nogomet je nepredvidljiv. Ono što se čini danas često više ne vrijedi sutra."

"Ponude, još manje glasine o ponudama, mene uopće ne zanimaju. Za njih je zadužen moj menadžer. Moje je da treniram i igram što je moguće bolje."

"Bit će teško, svi su nabrijani na osvajača Kupa Uefa"

Srna je ispričao i kako je proveo godišnji odmor.

"Prekrasno. Najprije sam bio u Hrvatskoj s obitelji, nakon čega sam s djevojkom otputovao na Azurnu obalu. Šteta je samo što je vrijeme tako brzo proletjelo."

*Brzo? Trener Mircea Lucescu bojao se da će vam 20 dana biti previše, primijetio je reporter.

"He, he... Točno. Više od dvadeset dana za profesionalca bi doista moglo ispasti previše. S druge strane, uspio sam za to vrijeme dobro se odmoriti i nauživati, posjetiti sve prijatelje koje sam planirao. Došao sam stoga sretan i zadovoljan na pripreme, dakle i optimalno raspoložen za rad."

"Sljedeća sezona? Bit će zanimljivo i sadržajno. Mislim da naš glavni cilj mora biti osvajanje naslova ukrajinskog prvaka, čime bismo izravno izborili nastup u Ligi prvaka. Znam da će biti teško. U Ukrajini su se i dosad izrazito nabrijavali protiv nas. Sad kad smo osvojili Kup UEFA-e bit će još i gore. No, tu se ništa ne može: što je, tu je!"

*Bojite li se sudbina CSKA-a i Zenita, ruskih klubova koji su nakon osvojenih naslova u Kupu UEFA-e posrnuli, kako u europskim, tako i u domaćim natjecanjima?

"Neću Šahtar uspoređivati s CSKA-om i Zenitom, jer mi smo bolja momčad od oba ruska kluba."

"Moramo samo paziti da nam se ne ponovi početak iz prošle sezone, kada smo u seriji gubili bodove te ubrzo ostali bez šampionskih izgleda. Mislim da nam je to bila sjajna lekcija. Ovaj put moramo krenuti silovito od prvog kola."

Pročitajte više