Srpska legenda iz Škotske: Navijat ću za Škotsku na Euru ako prođe Srbiju

Foto: Getty Images

SRBIJA i ŠKOTSKA od 20.45 na Marakani u jedinoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Euro igraju povijesni meč za obje reprezentacije.

Domaćini 20 godina nisu bili na EP-u, a gosti 23 godine čekaju na odlazak na veliko natjecanje.

Gordan Petrić, bivši stoper Partizana, koji je 90-ih i početkom 2000-ih sedam godina proveo u škotskim velikanima Dundee Unitedu, Rangersu i Heartsu, s kojima je osvojio ukupno pet trofeja, za škotske medije je najavio veliki dvoboj.

"Ako Škotska prođe, navijat ću za nju na Euru"

"Nadam se da ćemo gledati dobru utakmicu i neka bolji pobijedi. Očito je da ću navijati za Srbiju, ali ako Škotska pobijedi i prođe na Euro, navijat ću za njih na tom turniru", rekao je Petrić za škotski STV.

Aktualni trener slovenske Gorice kaže da mu je Škotska druga domovina.

"Sin mi je rođen u Dundeeju. Malo smo izmiješani, ali, naravno da svi navijamo za Srbiju. Škotska je moja druga domovina, više nogometa sam se naigrao u Škotskoj nego u Srbiji. Imam i puno prijatelja u Škotskoj", kaže Petrić.

Petrić vjeruje da Srbija ima više šansi, ali kaže da će presuditi detalji

Srpska legenda vjeruje da će Srbija pobijediti jer ima bolje igrače, posebice zvijezde poput Milinkovića-Savića, Dušana Tadića i Luke Jovića.

"Naravno da se očekuje pobjeda Srbije u ovakvoj utakmici. Krucijalna je. Nismo 20 godina bili na Europskom prvenstvu", kaže Petrić pa dodaje:

"Momčad je vrlo talentirana, ima mnogo mladih igrača koji igraju u velikim ligama poput talijanske, njemačke, španjolske, turske i engleske. No presudit će detalji. Pritisak će biti ogroman."

"Nervoza će biti prisutna kod obje ekipe"

Petrić smatra da će nervoza biti prisutna kod obje ekipe.

"Bit će to nervozna utakmica za obje ekipe, ali ako Srbija odigra kao protiv Norveške, onda imamo veliku šansu pobijediti utakmicu", ustvrdio je.

Pročitajte više