UFC

Srpska UFC zvijezda slavila u borbi karijere, ali nema puno razloga za veselje

Foto: Simon Hastegard Bildbyran/Guliver

ALEKSANDAR RAKIĆ, 29-godišnji srpski borac, svladao je Thiaga Santosa na glavnoj priredbi UFC 259 eventa jednoglasnom sudačkom odlukom. Gledali smo tijesnu borbu u kojoj su sve tri runde mogle otići na obje strane. Dva suca su bodovala runde 2-1 u korist Rakića, dok je jedan dao sve tri runde borcu koji se za borbu spremao i u zagrebačkom American Top Teamu.

Rakić je nanosio više štete low kickovima i solidno je kontrolirao distancu, dok je Santos bio malo konkretniji u klinču. Na kraju je srpski borac pokazao malo više inicijative, više je išao unaprijed i suci su to nagradili.

Smanjile su mu se šanse

Ipak, oba borca bila su suzdržanija nego što se očekivalo. Posebno se to odnosi na Rakića, s obzirom na to da je Santos u proteklih godinu i pol dana imao nekoliko ozljeda i operacija.

Iako je kao četvrtorangirani borac pobijedio drugorangiranog, lako je moguće da mu UFC neće nakon ove borbe dati napad na pojas, a to je u intervjuu nakon borbe dao naslutiti i Joe Rogan, UFC-ov komentator. Osim rezultata i pobjeda, atraktivnost i dojam su itekako bitni u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji.

"Plan je bio držati distancu, znamo da je Santos čekićar. Voli kontrirati, kad su mu ljudi blizu, ide s divljim udarcima, ne zna ni sam kako, ali je jako opasan. Htio sam mu uništiti noge. Nije mi drago, znam da je imao velikih problema s koljenom, ali ovo je posao. Imao sam iste probleme i operacije, znam da je teško. To nije fer, ali želim svoju šansu za titulu. Ovo mi je četvrti bivši izazivač u nizu i pobijedio sam ih sve", rekao je Rakić nakon borbe. Podsjetimo, u prosincu 2019. izgubio je od bivšeg izazivača Volkana Ozdemira sudačkom odlukom, ali se žalio i nikad nije prihvatio ishod te borbe. Poseban trenutak vidjeli smo i nakon borbe kada je Rakiću njegov trener uručio smeđi pojas, što je srpskog borca jako dirnulo.

Na kraju intervjua je imao posebnu poruku: "Ovu pobjedu posvećujem Danijelu, svom prijatelju koji je umro u prosincu. Obećao sam njegovoj obitelji. Znam da me gleda s neba. Bog te blagoslovio, počivaj u miru."

Pročitajte više