regija

Srpski mediji: Zvezdi prijeti golema kazna. Delije su pogodile i suca

Foto: Guliver Image

CRVENA ZVEZDA mogla bi biti teško kažnjena zbog incidenata koje su Delije napravile jučer nakon utakmice protiv Midtjyllanda (0:1) u 4. kolu Europa lige.

Zvezdini navijači su nakon utakmice raznim predmetima gađali suce utakmice koji su ulazili u tunel ispod sjeverne tribine i pritom su u glavu pogodili Zvezdinog kondicijskog trenera Federica Pannocinija. On se srušio na teren te je hitno prevezen u bolnicu, gdje mu je ustanovljeno napuknuće lubanje.

No pomoćnik Dejana Stankovića nije jedini koji je stradao u incidentima. Kako pišu srpski mediji, Delije su pogodile i pomoćnog suca Petera Bognara, zbog čega bi klub mogao biti ozbiljno sankcioniran. Glavni sudac Tomas Bognar, Peterov brat, navodno je detaljno delegatu utakmice prepričao što se dogodilo po njezinu završetku. Delegat je sve zapisao i zapisnik predao UEFA-i, čija odluka se uskoro očekuje.

Podsjetimo, Crvena zvezda bila je kažnjena zbog vrijeđanja Zlatana Ibrahimovića na utakmici protiv Milana u nokaut-fazi prošlosezonske Europa lige. Kažnjena je zatvaranjem stadiona, ali je UEFA ipak dopustila ulazak 15.000 djece na utakmicu protiv Kairata u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Budući da je klub ponovno prekršio pravila, prijeti mu najmanje 100.000 franaka kazne, ali i moguće zatvaranje stadiona te, u najgorem slučaju, izbacivanje iz Europe.

Pročitajte više