MARIO MANDŽUKIĆ

Srpski novinar u intimnoj priči otkrio kako je dobio posao zahvaljujući Mandžukiću

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

MARIO MANDŽUKIĆ nedavno je završio karijeru nogometnog profesionalca i svojom objavom na Instagramu natjerao klubove u kojima je nastupao da mu zahvale na trudu i golovima, a strane medije da ga isprate u mirovinu.

Jedan takav tekst objavljen je danas na portalu B92.net s kojeg se zanimljivom uspomenom od hrvatskog nogometaša oprostio Miloš Simanović.

Novinar piše da je bio "na probnom radu, željan dokazivanja i zaposlenja" kad ga je urednik u rujnu 2013. godine poslao na zadatak. Tog je dana srpska nogometna reprezentacija dočekivala hrvatsku u kvalifikacijskom ogledu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

 

Utakmica će nešto kasnije završiti rezultatom 1:1, a mladi novinar na zadatku prije nje trebao je otići do igrača hrvatske reprezentacije koji su u Beogradu prije utakmice slavili rođendan tadašnjeg izbornika Igora Štimca. Upitao je urednike ide li napraviti intervju, a kao odgovor dobio smijeh i sljedeću rečenicu:

"Ako uzmeš izjavu Modrića ili Mandžukića, dobit ćeš posao."

Tvrdi da su mu izjavu odbili dati i Modrić i Mandžukić kojem je potom uputio vapaj:

"Ako mi daš izjavu, dobit ću posao."

Darijo Srna i Domagoj Vida su, tvrdi, odradili dodatni pritisak na Mandžukića koji je mladom novinaru dao izjavu. Osim nje, uskoro je dobio i posao.

Pročitajte više