Srpski premijer: Ako ću ići na utakmicu u Albaniju, ja ću voditi navijanje

Foto: Hina

KAO da atmosfera uoči uzvrata Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Euro 2016 nije dovoljno užarena, u raspravu o sudaru kojeg će pratiti cijeli svijet uključila se i politika.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost odlaska na susret u Tiranu.

"Sutra ću odlučiti da li ću ići u Tiranu. Nisu mi problem sigurnosne prijetnje već političke prljave igre koje ne volim", rekao je srpski premijer pa dodao:

"Ako budem išao, ja ću voditi navijanje. Zamislite srpske zastave i pjesma “Ja te volim Srbijo” u Albaniji. Ništa ljepše", rekao je Vučić koji se često znao hvaliti svojom prošlošću na tribinama i gostovanjima na Maksimiru s "Delijama" pred početak Domovinskog rata.

Albanija u Tirani dočekuje Srbiju 8. listopada, uz jake sigurnosne mjere nakon što su prošle godine navijači izazvali kaos u Beogradu zbog čega je utakmica prekinuta, a oba saveza kažnjena od strane UEFA-e. Podsjetimo, tada su albanski navijači dronom spustili zastavu "Velike Albanije" na stadion nakon čega je prvo došlo do sukoba igrača na travnjaku, a onda i upada srpskih navijača koji su napali gostujuće nogometaše.

"Namjera albanskih ekstremista je bila da se Srbija pokaže kao zemlja netrpeljiva prema različitostima i da se ponize svi njeni građani. Htjeli su da zgaze naš ponos, ali smo sačuvali obraz i bandi lažnih albanskih dužnosnika koji su bili u svečanoj loži pokazali jasnu razliku između nas i njih", govorio je tada Vučić.

Nova utakmica na rasporedu je 8. listopada s početkom u 20:45 sati. Albanska policija angažirat će oko 2000 policajaca uz dodatno osiguranje.

"Savjetujem srpskim majkama da ne puštaju svoje sinove u Albaniju, jer će se u suprotnom vratiti u kovčegu", bila je jedna od poruka vođe albanskih huligana još prije pola godine, ali prema saznanjima srpskih medija oko 70 navijača "Orlova" prisustvovat će navedenoj utakmici.

Pročitajte više