REGIJA

Srpski trener o Gziri: To su konobari i kuhari koji se prijave na nogomet

Foto: Screenshot (YouTube)

GZIRA UNITED izbacila je Radnički iz Niša u drugom pretkolu Konferencijske lige boljim izvođenjem jedanaesteraca. Malteški klub izbacio je srpski nakon rezultata 5:5 u 210 minuta igre. Klub s Malte, koji je prije tri godine šokirao Hajduk u Europa ligi, u susjednoj je Srbiji napravio nevjerojatan podvig.

Komentar šokantnog poraza Radničkog za Kurir je dao Milorad Kosanović, njegov nekadašnji trener.

"Auu. Pa što da kažem? Bolno. Na Malti sam bio izbornik. Znam dobro što je Gzira. To je mjesna zajednica, klub koji nema travnati teren. Od takvog kluba ispasti... Drugo, Gzira ima deset tisuća ili malo više stanovnika. Cijela Malta ima stanovnika kao Niš", rekao je Kosanović pa zaključio:

"Tamo dolaze konobari, kuhari, ovi što puštaju glazbu iz Južne Amerike i prijave se da igraju nogomet. Maltežani ne plaćaju nekog ozbiljnog niti to namjeravaju raditi. Tamo se nogomet igra rekreativno. To je najniži rang europskog nogometa. Isto kao i Farski otoci. I tamo sam bio da vidim kako izgleda taj dio svijeta. Sedam paluba nasred Sjevernog mora... To su oni koje naša mlada reprezentacija nije mogla pobijediti u dvije utakmice."

Pročitajte više