Stadion za trećeligaša u BiH o kakvom većina klubova iz HNL-a može samo sanjati

Foto: Sportsport.ba

NOGOMETNI klub Ilijaš natječe se u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, skupina Centar. Oni dosad ni po čemu nisu bili posebna momčad, ali to bi se uskoro moglo promijeniti.

I to zbog izgradnje novog stadiona koji bi trebali dobiti do kraja 2019. godine.

Riječ je o jednom od najmodernijih stadiona u državi koji će biti izgrađen na mjestu Gradskog stadiona u Ilijašu, a već su osigurana sredstva za prvu fazu radova u iznosu od oko 6.3 milijuna kuna.

“Izgradnja novog stadiona započet će u narednim danima, konkretno prva faza radova za koju su već odobrena sredstva. Prva faza podrazumijeva izgradnju objekta, novih tribina te izgradnju terena s umjetnom travom koju ćemo raditi zajedno s Nogometnim savezom BiH”, rekao je za SportSport.ba Amar Dovadžija, predsjednik NK Ilijaš.

“Stadion će se sastojati od četiri etaže, točnije suteren, prizemlje, kat i galerija. Kapacitet tribina je otprilike 2 tisuće sjedećih mjesta. Plan je da prva faza bude okončana do kraja 2019. godine, a cijeli projekt do 2020. ili 2021. godine.”

Projekcije izgleda novog stadiona možete pogledati OVDJE.

Naglasak na omladinskom pogonu

S obzirom na to da NK Ilijaš nastupa u trećem razredu bh. nogometa, izgradnja novog stadiona trebala bi značiti i veće sportske ambicije u budućnosti, ali to trenutno nije prioritet. Dovadžija ističe da su u fokusu kluba omladinske selekcije.

“Prioriteti trenutne Uprave NK Ilijaš su rad s omladinskim selekcijama i, naravno, rješavanje infrastrukture na stadionu. Za sada nam polazi za rukom da to radimo usporedno. Što se tiče našeg seniorskog tima, trenutno smo trećeplasirana ekipa na tablici Druge lige Centar, a cilj nam je da na kraju sezone budemo među prvih pet ekipa kako bismo i naredne sezone, nakon reorganizacije Druge lige, bili sudionici ovog ranga”, govori predsjednik Ilijaša i dodaje:

“Kad riješimo infrastrukturu i napravimo respektabilan omladinski pogon, koji bi za tri ili četiri godine trebao prerasti u akademiju, onda ćemo razmišljati o iskoraku seniorske ekipe.”

Pročitajte više