Stanić: Ne znam koji je razlog Dalićeve promjene. Znate ono staro pravilo...

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

HRVATSKA je nakon penala izgubila od Španjolske u finalu Lige nacija te je momčad izbornika Zlatka Dalića na kraju osvojila drugo mjesto u ovom natjecanju. Regularni dio i produžeci završili su 0:0. Golman Unai Simon je u raspucavanju zaustavio udarce Lovre Majera i Brune Petkovića, dok je kod Španjolske Aymeric Laporte jedini promašio, odnosno pogodio prečku.

Utakmicu iz studija Nove TV pratili su bivši hrvatski reprezentativci, a danas stručni komentatori i treneri Mario Stanić, Slaven Bilić i Robert Jarni. Stanić je komentirao odluku izbornika Zlatka Dalića, koji je u početnu postavu protiv Španjolaca stavio braniča Martina Erlića umjesto Domagoja Vide, koji je startao protiv Nizozemske (4:2) u polufinalu.

Stanić: Znate ono staro pravilo: ne mijenja se momčad koja pobjeđuje

"Ne, nisam očekivao Erlića. Znate ono staro pravilo: ne mijenja se momčad koja pobjeđuje. Vida je odradio dobru utakmicu. Teško mi je ući u razloge. Zašto, zbog čega, je li Domagoj psiho-fizički potrošen ili je u pitanju neka ozljeda ili taktika... Sve odgovore ima stručni stožer na čelu sa Zlatkom Dalićem.

Tko god bude igrao, mislim da će biti vrlo zanimljivo gledati kako će Hrvatska reagirati kada bude patila. Dalić možda smatra da će se Erlić bolje nositi s njihovim napadačima", izjavio je Stanić, dok je Bilić dodao kako će "utakmica biti dvosmjerna". 

Pročitajte više