Steinocheru i Periću Vip tour 2006

IAKO su na završnom Masters turniru bili tek četvrti, Tomislav Steinocher i Krešimir Perić s Hvara odlaze kao pobjednici. Osvajačima turnira u Medulinu i Loparu sinoćnji je prolazak u polufinale Mastersa bio je dovoljan za naslov prvaka Hrvatske i ukupno slavlje na Vip touru.

Kod djevojaka su prvakinje bile poznate i prije završnog turnira, no Andrea Jurčić i Mirela Delić naslov su potvrdile i hvarskim trofejem.

Noćni Masters turnir impresivnom su igrom obilježili osvajači lanjskog Vip toura, Toni Ivković i Pero Križanović. Splićani su Hvarom protutnjali bez izgubljenog seta i podsjetili na nedodirljivost koja ih je karakterizirala prošle sezone.

Najjači otpor su im u iznimno napetom finalu pružili Grga Trimčevski i Krševan Sorić, no osvajači Kupa nisu uspjeli ponoviti uspjeh iz Novalje. Rat živaca otišao je na stranu Ivkovića i Križanovića (28:26, 25:23), tako da su se od naslova najboljih pjeskaša ipak oprostili pobjedom.

Susret za treće mjesto donio je dvoboj novih prvaka, Steinochera i Perića, te njihovih prvih pratitelja na Vip touru, Mate Leje i Borisa Osmokrovića. Premda su im Steinocher i Perić pobjegli u ukupnom poretku, Osmokroviću i Leji za utjehu ostaje pobjeda u tri izjednačena seta (21:16, 16:21, 19:17).

U ženskom finalu Andrea Jurčić i Mirela Delić prilično su uvjerljivo dobile prvi set protiv Sanje Popović i Marije Anzulović, no u drugom su sjajna atmosfera i bučno navijanje gledatelja ponijeli vrhunske dvoranske igračice da pokažu što mogu na pijesku.

Ipak, ni to im nije pomoglo da se prvakinjama Hrvatske revanširaju za poraz u drugom kolu, i najbolje pjeskašice Masters su završile rezultatom 21:11, 23:21.

Treće mjesto u Hvaru pripalo je Renati Jakovac i Ivani Gagulić, koje su svladale Emu Plačko i Lanu Brdar (21:18, 21:16).

U ukupnom poretku Vip toura 2006 naslovom viceprvaka Hrvatske okitili su se Lejo i Osmokorović, treći su Trimčevski i Sorić, dok je Ivkoviću i Križanoviću sjajan nastup na Mastersu bio dovoljan tek za četvrto mjesto. Zanimljivo je da su četiri najbolja para Vip toura 2006 na pobjedničkom postolju u Hvaru zamijenila pozicije, što možda najbolje potvrđuje kvalitetu i izjednačenost najecanja.

Kod djevojaka je situacija nešto manje neizvjesna: uz dominaciju Jurčić i Delić, Jakovac i Gagulić nisu mogle više od naslova viceprvakinja. Treće mjesto Vip toura 2006 zauzele su mlade pjeskaške nade Brdar i Plačko.

Posljednji dan natjecanja Mastersa Vip toura u Hvaru nakratko je bio prekinut zbog nevremena, no ni gotovo jesenske temperature nisu omele brojne gledatelje u odličnoj zabavi.

U nedjelju poslijepodne je na hvarskom pijesku svoj rođendan proslavio Luka Nižetić, koji je zajedno s grupom Angels gostovao u Turki partyju. Angelsice su zapjevale i prije finalnih susreta, koji su najavljeni spektakularnim laserski showom, a svi ljubitelji pjeskaških uzbuđenja od Vip toura 2006 oprostili su se završnim partyjem u Venerandi.

Pročitajte više