NBA

Kerr ispričao kako je Jordan suigračima upropastio igru poslije treninga

Foto: Getty Images

PREDSTOJEĆEG vikenda bit će premijerno prikazana prva epizoda dugoočekivane dokumentarne serije Posljednji ples o posljednjoj šampionskoj sezoni Michaela Jordana i Chicago Bullsa.

U sklopu promocije filma trener Golden State Warriorsa Steve Kerr, koji je s Bullsima u toj eri osvojio tri naslova NBA prvaka, ispričao je svoju omiljenu anegdotu s Jordanom.

Priča je zapravo savršena jer objedinjuje tri stvari koje su najbolje opisivale Gospodina Zraka tijekom cijele karijere - košarku, kompetitivnost i kockanje.

"Imali smo natjecanje nakon treninga, nas 4-5 bi šutirali s točke na aut-liniji, a tko prvi pogodi, bio bi pobjednik. Kad je Michael vidio što radimo, morao se priključiti", rekao je Kerr.

"I tako je počeo stalno igrati s nama. Vrlo brzo počelo se igrati za novac, a on je uglavnom pobjeđivao. To je na neki način tipična priča o Jordanu, koliko je žudio za natjecanjem, volio se natjecati u bilo čemu i u bilo kojem obliku. To ga je zapravo činilo Jordanom", ispričao je trener Warriorsa.

Jordan je bio poznat po razini kompetitivnosti koja je graničila s bolesti, a odavno nije tajna koliko je volio kockati, odnosno sve u čemu se natječe začiniti novčanim ulogom.

Prema riječima redatelja dokumentarca Jasona Hehira, scenama s jednog takvog natjecanja o kojem je Kerr pričao započinje deseta epizoda Posljednjeg plesa.

Pročitajte više