Steve Kerr stigao u Beograd na posljednji ispraćaj ikone srpske košarke

Foto: Sportal

U BEOGRADU je sahranjen Dejan Milojević (46), bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore te pomoćni trener Golden State Warriorsa. Podsjetimo, ikona srpske košarke je preminula 17. siječnja u Salt Lake Cityju od posljedica srčanog udara, a njegovi posmrtni ostaci su u Beograd dopremljeni 7. veljače. Danas je sahranjen na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Na sahranu Milojevića došla je čitava košarkaška Srbija, a iz Amerike su stigli i glavni trener Warriorsa Steve Kerr te Zaza Pačulija, slavni NBA košarkaš koji je trenutačno u upravi Golden Statea, piše Sportal.  

Milojević je bio jedan od najtalentiranijih mladih trenera u Srbiji. S Megom je uzeo srpski Kup, a nakon toga bio je trener Budućnosti. Zatim je otišao u NBA ligu. Od 2021. radio je u Golden Stateu, s kojim je osvojio i NBA ligu u sezoni 2021./2022.

Osim trenerskih uspjeha, Milojević je imao i dobre rezultate kao igrač i tri puta je bio MVP ABA lige s Partizanom. S reprezentacijom Srbije i Crne Gore je osvojio i zlato na Europskom prvenstvu u Turskoj 2001. godine.

Pročitajte više