Štimac iz Ukrajine ravno u svoju najdražu fotelju

IGOR ŠTIMAC trebao bi se ovih dana vratiti na mjesto sportskog direktora Hajduka. Fotelja koju Štimac vrlo dobro poznaje, a koju je sam odlučio napustiti, još uvijek zjapi prazna. No, sukladno našim očekivanjima, Hajduk nije dugo izdržao bez Štimca, kao niti Štimac bez Hajduka.

Iako se vijest o njegovom povratku na staro radno mjesto proširila Splitom još dok je član Hajdukove uprave u Ukrajini, doduše nauspjelo, pregovorao s Rinatom Ahmetovom, nismo dugo morali čekati na reakcije s Poljuda. Direktor Hajduka Fredi Fiorentini nije nam mogao sa sigurnošću potvrditi vijest o Štimčevom povratku, no isto tako nije opovrgnuo tu mogućnost.

Za sva daljnja pitanja uputio nas je na Branka Grgića, kojeg u ranim jutarnjim satima nismo uspjeli dobiti na mobitel, a bio je nedostupan i u prostorijama Lučke uprave. No, sudeći po njegovim ranijim izjavama vezanim uz stanje koje vlada u klubu, Štimčev povratak bio je samo pitanje trenutka.

Iako su Grgiću mnogi zamjerali da kalkuliranjem s imenima eminentnih stručnjaka (Vujović, Peruzović, Krašić) koje namjerava dovesti na Poljud, samo odvraća pozornost s očiglednih i aktualnih problema unutar Uprave, Štimčev povratak ne može se povezati s takvim navodima.

Sam novi - stari Hajdukov sportski direktor u više navrata je kazao da nije bezgrešan, ali klubu je i više no potrebna njegova čvrsta ruka, a posebno čvrste veze. Grgić je izjavom kako je ovaj Hajduk momčad koju je slagao i brusio Igor Štimac dao nagovijestiti da će Štimac vrlo brzo ponovo sjesti u svoju najdražu fotelju.

Podsjetimo, do sada je Štimčevu dužnost obnašao Fiorentini, iako je UEFA-i i dalje prijavljen Igor Štimac. Hajduk za imenovanje novog sportskog direktora ima vremena do travnja sljedeće godine, kada UEFA-i treba dostaviti popis za europske licence klubova.

Pročitajte više