Štimac konačno osvojio Dubrovnik, ali Mamić stoji na braniku Rusanove

"OVO JE dokaz da je pravna država poduzela prve korake", rekao nam je Igor Štimac nakon što je dobio mučnu bitku u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Nakon poraza na Izbornoj skupštini, Štimac je svoju pravdu samo nakratko tražio putem državnog aparata. Uvidio je da će trajati dugo, da Mamić i Bandić još uvijek kontroliraju u dovoljnoj mjeri neke upravne gradske punktove, i odlučio se za sazivanje izvanredne skupštine, u nedjelju 20. veljače, u hotelu Westin. Štimac bi trebao imati barem 25 sigurnih glasača. Među njima je i Istra, makar je njezin predstavnik Ščeglov na sjednici Udruge prvoligaša ustao glasao za smjenu Nevenka Herjavca, a to znači i protiv Štimca. Rus se upoznao sa Zdravkom Mamićem, no Štimca to ne brine.

Kao što ga ovaj put ne brinu ni glasovi Dubrovačko-neretvanske županije, gdje je ostvario prvu pravnu pobjedu. Županija u kojoj su održane tri skupštine saveza, konačno je dala legitimitet onoj "Štimčevoj", te je kao predsjednik u Registru udruga upisan Tomislav Jurjević. To bi trebalo značiti i metlu za Stipu Gabrića Jamca i Peru Vićana. No, to tek treba vidjeti.

S glasovima svoje županije, Štimac vjeruje da je na broju 25. No, jasno da aktualna vlast neće tek tako predati Rusanovu. Novog predsjednika potrebno je, u slučaju Markovićevog poraza, izabrati tek u roku od 30 dana. HNS ima mnogobrojne mogućnosti za iscrpljujuću bitku, posebno jer sam kroji pravila. Godinama gledamo kako to izgleda.

Ovih dana dodatno bildaju svoj kadar. Smijenili su Herjavca, ustoličili službu iz Dinama i Lokomotive za predsjednike HNS-ovih komisija, a danas bi na sjednici IO-a HNS-a kao novi glasni tajnik trebao u 71. godini života biti potvrđen Zorislav Srebrić. Koji se jedini prijavio na objavljeni natječaj. Kriterij je bio - barem 20 godina rada na rukovodećoj funkciji u nogometu.

Pročitajte više