Štimac: Uprava će odlučiti tko će biti trener Hajduka u idućoj sezoni

TRENER Hajduka Igor Štimac rekao je kako je odlučio želi li i u sljedećoj sezoni ostati na trenerskoj klupi, no svoju odluku još neće otkriti. Štimac, čini se, i dalje želi trenirati Hajdukovce, međutim odluku o novom treneru prepušta Upravi.

"Tko će biti trener stvar je Uprave i predsjednika kluba. U Hajduku se zna hijerarhija, ima ljudi iznad mene i oni će o tome odlučiti. Prvenstvo još nije gotovo, a svoju smo lekciju naučili. Na početku sezone uhvatila nas je euforija, koja se prenijela na igrače. Vrag je odnio pamet, pa nismo ostvarili željene rezultate, niti smo igrali kao što smo očekivali. Stoga ne smijemo žuriti, iako mislim da će se nakon Rijeke znati sve. Sada nam je, pak, prvi konkurent Inter, igra dobro i ima dobar raspored." - objasno je Štimac u intervjuu za splitsku lokalnu televiziju Kanal 5.

Što se tiče najava o dolasku Ćire Blaževića, Štimac nije oduševljen načinom na koji se razvijaju događaji.

"Ovo što su objavili da Ćiro definitivno preuzima Hajduk jedan je od načina da nas se onemogući, da se otpočne šuškati o Ćiri, ovako i onako, da se pumpa Torcida u negativnom smislu i da na prvoj utakmici osvanu neki transparenti." - smatra trener Bilih.

Ipak, njegovo mišljenje o treneru Krojača puno je bolje od komentara na informacije o dolasku u Split. Epitetima "najveći stručnjak, najbolji trener s kojim sam radio, pedantan, pravi brand, u stanju dovesti tri, četiri velika sponzora" i slično, Štimac je nahvalio Blaževića te zaključio kako je on skroman da sudi o Ćirinim kvalitetama.

"Tko sam ja da govorim o kvalitetama Ćire Blaževića. Dovoljno je da pitate deset najvećih stručnjaka na svijetu da vam kažu koji su to najvažniji elementi za jednog trenera pa da shvatite kako devetorica kao ključ uspjeha stavljaju ono u čemu je Ćiro nenadmašan, a to je psihološka komponenta." - rekao je Igor Štimac.

O mogućim pojačanjima za iduću sezonu, u Hajduku još nije bilo govora, a isto vrijedi i za budućeg trenera. Štimac tvrdi kako se klub okrenuo budućim susretima, pa se može zaključiti da konkretnih poziva ili ponuda iz Hajduka neće biti barem još cijeli peti mjesec.

"Takva pisanja o mogućem novom treneru kao i o eventualnim pojačanjima samo unose crv sumnje kod igrača koji trebaju biti glavne uzdanice u finišu prvenstva. U idućih dvadesetak dana čeka nas sedam vrlo teških i zahtjevnih utakmica. Svaki igrač nam je izuzetno važan stoga nam je vrlo bitno da budu koncentrirani samo na ono što ih čeka do kraja sezone." - zaključuje Igor Štimac.

Pročitajte više