Igor Štimac u Index studiju

Štimac za Index govorio o Hajduku, mržnji prema Srbima, Sanaderu i Mamiću

Foto: Index

BIVŠI kapetan i direktor Hajduka, osvajač brončane medalje s hrvatskom reprezentacijom iz 1998. godine i nekadašnji izbornik Hrvatske Igor Štimac bio je gost u Index studiju. S voditeljicom Deom Redžić razgovarao je o aktualnim nogometnim temama poput situacije u Hajduku, izboru novog predsjednika, odnosa s Torcidom i razdoblja u kojem je vodio hrvatsku reprezentaciju. 

Pogledajte cijeli razgovor. 

Podsjetimo, Štimac je nedavno na vlastitoj Facebook stranici kritizirao rad udruge Naš Hajduk i otvoreno pozvao Grad Split da kao većinski vlasnik proda dionice kluba privatnom vlasniku.

U Indexovom studiju objasnio je zašto mu se sviđa novi predsjednik Hajduka, iako vjeruje da ga je udruga Naš Hajduk dovela kako bi spasila model upravljanja klubom. Govoreći o Torcidi, istaknuo je da su stvari u grupi krenule nizbrdo nakon pogibije Žana Ojdanića. 

Štimac se prisjetio dana kada je bio izbornik Hrvatske, govorio je o utakmicama protiv Srbije i o govoru mržnje na hrvatskim stadionima.  

Govorio je i o ulozi Ive Sanadera u Hajduku te otkrio da je napustio klub kada je bivši predsjednik kluba Branko Grgić tražio da se po nalogu tadašnjeg premijera smijeni Ćiro Blažević. 

"Ja sam tada otišao s Ćirom", kazao je Štimac. 

Komentirajući bivšu Uprave Hajduka, Štimac se posebno dotaknuo uloge Ivana Kosa. Tvrdi da je Hajduk plaćao PR-ovcima da pišu lažne članke o njemu u dnevnim novinama. 

Štimac je detaljno ispričao i kako je smijenjen bivši Hajdukov trener Željko Kopić. Komentirajući Hajdukovu struku, istaknuo je Damira Burića i Mišu Krstičevića kao dobre trenere. Kritizirao je rad svog bivšeg suigrača Marija Stanića u Hajduku, kazavši da mu njegove odluke o dovođenju pojedinih igrača nisu jasne, posebno jer zna da se Stanić jako dobro razumije u nogomet. 

 

Pročitajte više