OI TOKIO

Stipanović izbio na treće mjesto među laserašima, Vorobjeva pokvarila plasman

Foto: GEPA pictures/Mathias Mandl/Guliver

HRVATSKI jedriličar Tonči Stipanović, osvajač srebra u Riju prije pet godina, nakon drugog dana natjecanja izbio je na drugo mjesto olimpijske regate u klasi Laser.

Laseraši su danas vozili drugi i treći plov, nakon što su prvog dana natjecanja odradili samo jedan, u kojem je Stipanović bio 15. na regatnom polju pokraj otoka Enoshima.

Ali danas je bio puno bolji te je u drugom plovu zauzeo šesto mjesto, a u trećem je bio treći, što ga je svrstalo na drugo mjesto ukupnog poretka.

Naime, nakon drugog dana natjecanja počinju se brisati rezultati najlošije plova, tako da se Stipanoviću računaju samo današnja dva koja su mu donijela devet bodova. Ispred njega je samo Finac Kaarle Tapper, koji je u prva dva plova bio drugi i treći, a briše mu se 14. mjesto iz trećeg, pa ukupno imao samo pet bodova.

Natjecanje se nastavlja u utorak kada će laseraši odraditi čak tri plova, uključujući onaj zaostatka iz nedjeljnog programa. Jedri se ukupno 10 plovova, nakon kojeg najbolji idu u plov za medalje.

U klasi Laser Radial hrvatska predstavnica Elena Vorobjeva pokvarila je izvrstan plasman nakon prvog dana koji je završila na trećem mjestu ukupnog poretka.

Ruskinja s hrvatskim državljanstvom u trećem je plovu bila 13., a u četvrtom je zauzela tek 41. mjesto među 44 jedriličarke. Taj joj se rezultat briše, pa joj se računaju samo prva tri plova u kojima je dobila 26 bodova.

U vodstvu je Norvežanka Line Flem Hoest sa samo sedam bodova ispred Grkinje Karachaliou (9) i Dankinje Rindom (14).

Natjecanje u Laser Radialu nastavlja se u utorak petim i šestim plovom.

Pročitajte više