IGOR TUDOR

Što će Tudor donijeti Juventusu? Odgovor se krije u starom intervjuu

Foto: EPA

IGOR TUDOR napustio je klupu Hajduka i priključio se stručnom stožeru novog Juventusova trenera Andree Pirla.

Tim je povodom portal Juventibus podsjetio na njegovu igračku karijeru u Juventusu i izdvojio isječke iz intervjua koji je dao kao trener Udinesea, iz kojih se može zaključiti kako Tudor razmišlja i na koji bi način mogao pridonijeti novom klubu. Izdvojili su četiri izjave iz kojih se mogu izvući glavni Tudorovi postulati.

1. U nogometu nema straha

"Ne bojim se ničeg u nogometu. Strah u nogometu ne postoji, nogomet je sport. Izazov je izvući maksimum iz momčadi. Nakon dvije godine, ova je momčad počela igrati pravi nogomet i ponosan sam na to. Sad treba napraviti rezultat", rekao je Tudor kao trener Udinesea.

Govorio je o napretku, odnosno koliko je važno održavati dobre stvari na visokoj razini i ispravljati loše.

2. Nema biranja utakmica

"Taj mentalitet je najvažniji, nezamjenjiv. Ako ga nema, nema ničega. Uvijek se borim s tim konceptom. Kada poludim, poludim zbog toga. Ne može se u srijedu i četvrtak igrati lagano, a u nedjelju juriti tisuću na sat."

Portal izdvaja i Tudorovo viđenje važnosti obrane.

3. Bodovi se osvajaju obranom

"Velika je prednosti raditi na napadu, ali uvijek govorim da se bodovi osvajaju obranom. Što manje prilika dopustite, manje golova primite. Faza obrane mora davati sigurnost cijeloj momčadi. Ona je temelj svega."

Tek nakon obrane, treba misliti na fazu napada.

4. Treba težiti spektaklu

"Zadovoljan sam kad vidim ljude poput Giampaola koji žele igrati, a ne se samo braniti. Postoji potreba da se radi spektakl i da se u budućnosti ide i u tom smjeru."

Iz svih se tih riječi, piše Juventibus, može razaznati da će Tudor vjerojatno biti zadužen za fazu obrane i za psihološki aspekt momčadi.

Pročitajte više