"Što je bilo, bilo je": Kwedi s Indexom popričao o poštenju i "tati Maminju"

PATRICE KWEDI u susretu prijelomnom i za Šibenik, koji je dosegnuo svoj maksimum, i za Dinamo, koji je obranio naslov prvaka, izašao je iz igre nakon 35 minuta.

Nije bila u pitanju ozljeda, već odluka domaćeg trenera Ivice Kalinića koji je nanjušio da desna strana njegove obrane pušta. Iako je Bonacin zakasnio pokriti Slepičku u šansi za gol, Kwedi se zapuhao i stao u "utrci" za Mandžukićem koji je na kraju zabio iz odbijanca. I nekoliko puta prije vratar Šibenika Blažević i vratnica spašavali su mrežu nakon Kwedijevih izlijetanja.

Nije imao svoj dan, ali dovoljno je da se razveže priča. Na utakmicama pred kraj sezone odvijaju se "spektakli" i najmanji detalj može prouzročiti kriznu situaciju. Pogotovo kada Šibenik primi gol preko Mamićevog igrača kojega trener Šibenika vadi iz igre nakon pola sata.

"Nisam razmišljao na taj način. Desna strana je puštala, Kwedi je taktički odgirao loše. Jasno mi je da će se potegnuti razne priče, ali ja sam samo htio spriječiti lošu igru.", govorio je trener Kalinić.

Nakon utakmice Kwediju nije trebalo puno, sam je počeo razglabati o odluci trenera. "Ne znam što on misli, ali svi igramo pošteno. Nisam primijetio da netko ne želi trenirati. Našoj ekipi samo fali sreće", na pomalo čudnom jezičnom koktelu za dugogodišnjeg turista, govorio je Kwedi.

Bio je skrušen, dok je ispred izglancanog terenca dijelio dojmove s prijateljem iz Dinama, Mathiasom Chagom. Na kamerunskog nogometaša kao da se stalno lijepe nekakve pretpostavke, kao kada je svojedobno Provedena je fiktivna istraga, a Kwedi se barem uozbiljio. Više se ne šali, barem kada je kamera u blizini. Pogledajte što potencijalni šibenski zet kaže o cijelom slučaju i odnosu s menadžerom i ocem Zdravkom Mamićem, kojeg je uslijed internetskog skandala morao moliti da se mu javi. Danas je Zdravko opet "za mene uvijek biti otac..."

Mamićeva menadžerska hobotnica ponovo će morati u akciju, jer aktivirala se priča o Kwedijevom odlasku iz Šibenika.

Video: Tomislav Brđanović, Dea Redžić
Foto: Marija Mihić, Cropix

Pročitajte više